Yapay zeka ev hanımlarının imdadına koşacak

Yapay zeka ev hanımlarının imdadına koşacak
Google, yapay zeka alanında devrim niteliğinde bir adım atıyor! Robotics Transformer 2 (RT-2) teknolojisiyle eğitilen vizyon-dil-eylem (VLA) modeli, robotların çevrelerini algılamasını sağlayarak görevlerini daha verimli bir şekilde yerine getirebiliyor. Ayrıntılar haberimizde...

Google, yapay zeka alanındaki gelişmelerle dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak, Robotics Transformer 2 (RT-2) olarak adlandırılan yeni teknolojisiyle önemli bir adım attı. Bu teknoloji, vizyon-dil-eylem (VLA) modeli ile eğitilmiş olup, yapay zeka alanında bir ilke imza attığı açıklandı.

ROBOTİCS TRANSFORMER 2 TANITILDI

1

Google, Cuma günü yayımladığı blog gönderisinde, ChatGPT ve Claude 2 gibi yapay zeka sohbet botlarının güç verdiği teknolojileri kullanarak robotların görevlerini daha hızlı ve verimli bir şekilde yerine getirebildiğini belirtti.

Google DeepMind'ın robotik başkanı Vincent Vanhoucke, RT-2'nin temelinde, Google Bard gibi büyük dil modellerine dayanan bir teknoloji olduğunu açıkladı. Bu teknoloji sayesinde robotlar, internet üzerindeki metin ve görüntü verilerini işleyerek çevrelerinde ne olduğunu anlayabiliyorlar.

Vanhoucke, robotların çevrelerini anlamak için yapay zeka kullanmanın, sohbet robotlarından daha zorlu bir görev olduğunu ifade etti. Yapay zeka sohbet yazılımlarının belirli bir konuda metin verilerini anlamlandırması ve insanların anlayabileceği bir şekilde düzenlemesi gerekirken, robotların gerçek anlamda etraflarındaki dünyayı anlamaları gerekiyor.

Google, RT-2 ile robotların çevrimiçi bulunan görüntü verilerini kullanarak, örneğin çöpün ne olduğunu ve nasıl alınıp atılacağını hızlı bir şekilde öğrenebileceğini iddia ediyor. Bu tür gelişmeler, endüstriyel robot endüstrisinin büyümesini destekleyerek 2030'a kadar sektörün değerinin 60 milyar dolara ulaşmasının beklendiği belirtiliyor. Google'ın yapay zeka alanındaki ileri teknolojileri, robotik ve otomasyon sektöründe önemli dönüşümlere yol açabilir.

Son Haberler