Yapay zeka Google'a da uğradı: Arama bölümü tamamen değişiyor

Yapay zeka Google'a da uğradı: Arama bölümü tamamen değişiyor
Yapay zeka üzerinde gelişmeler yaşanırken Google, görsel oluşturma aracı olarak yayınlandı. Herkesin gözdesi olan yapay zeka artık Google'de devreye girdi.

Search Generative Experience (SGE) araçlarını genişleterek Arama içinde yeni seçenekler sunmaya başladı. Artık Google’da, Dall-E’ye benzer şekilde, yapay zekalı görseller bulunuyor. Görsel oluşturmak için Google üzerinden arama çubuğu üzerinden araştırma yapılabilir.

Google'ın Imagen modeli üzerinden destek verilen SGE, sadece anahtar kelimelere bakılarak resimler üzerinde düzenlemeler yapıldı. Kullanıcılar görse aramada bulunurken SGE'nin otomatik olarak konseptler üzerinden oluşturularak kenar çubuğu seçeneği yer alıyor. Yaşanabilecek aldatmacaların önüne geçmek için her görüntünün filigranla işaretlenmiş olarak sunulacağına değindi.

yapay zeka

Yapay zekalı görsellerin, sanatçıların yerini alacağı tartışmalar yer alırken Google, yaratıcılık için sorumlu ve yararı başlangıçlar noktasında işlemler yapıldı. Şirket, güvenliği ön planda tutularak yeteneklerin genişletilmesi için SGE'yi zaman içerisinde geliştirmektedir. 

Son Haberler