Yapay zeka yüzünden işinizden olabilirsiniz: O işleri artık yapay zeka yapıyor

Yapay zeka yüzünden işinizden olabilirsiniz: O işleri artık yapay zeka yapıyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan yapay zekaların erişim alanları çoğalıyor. Artık bu işleri bile yapay zeka yapacak! Tüm detaylar haberimizde.

Yapay zekaların gelişmeye devam etmesi insanların işlerinden olabileceği düşüncesini de beraberinde getirdi! Peki yapay zeka artık hangi işleri yapabilecek? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YAPAY ZEKA BU İŞLERİ DE YAPIYOR

Bilişim Uzmanı Hakan Topuzoğlu yapay zekalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Topuzoğlu yapay zekalar sebebiyle işsizliğin artabileceğini söyledi. Topuzoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Yapay zekalar teknolojik imkanlarla ortaya çıkan verilerin işlenerek ortaya çıkan sonuçlarıdır. Yapay zeka sayesinde fazla insan gücü yerine teknolojik imkanlarla verilere ulaşılabiliyor. Yapay zeka avantajları arasında iş yükünü azaltması, verimliliği artırması ve tahmin yapabilmesi yer alıyor. Çok fazla büyük veri denen big data verileri kullanılarak sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Müşteri deneyimi sağlıyor, memnuniyeti artırıyor. Örneğin bir tatile gideceksiniz ve beklentileriniz var. Yapay zeka size en uygun oteli bulabiliyor. Aynı şekilde daha iyi kararlar alabiliyor. 

Yapay Zeka Olumlu Olumsuz Yönleri

Ancak bu avantajlar yanında yapay zeka işsizliğe de sebep olabiliyor. Birçok insanın yaptığı işi yapay zeka hızlı şekilde yapıyor. Bunlar arasında makale yazmak, basın bülteni hazırlamak, resim çizmek gibi örnekler var. Örneğin Excel programında bir formül yazmak eskiden bir işti ancak yapay zekaya siz bu formülü söylediğiniz zaman yerinize yapıyor. Aynı şekilde yetersiz düzenlemeler de var. Yapay zeka ile ilgili telif hakları nasıl olacak, elde edilen sonuçlar kime ait olacak bilinmiyor. Bu sebeple belirsizlikler yaşanacak. Güvenlik riski de var. Yapay zekaya güvenip oradaki bilgileri aynı şekilde kullanırsanız güvenlik riskleriyle karşı karşıya kalırsınız ve yanlış kararlar görürsünüz. Yapay zekayı kullansak bile bunları değerlendirmesi gereken insanlara her zaman ihtiyacımız var. Veri gizliliği tehlikesi de bulunuyor. Bu veriler sonuç olarak bir yerlerden çekiliyor. Bu çekilenler sizin verileriniz de olabilir. Özellikle de sağlık ve teknoloji alanında tercih ediliyor. Projeler yapılıyor ve e-ticaret konferansları düzenleniyor. Siz hangi alanla ilgiliyseniz o alanda eşleşme yapıyor ve bilgi paylaşımı yapıyorsunuz. Sağlık alanında da en uygun ilaç, en uygun çözüm gibi seçenekler sunuyor. Teknoloji alanında da çok duyulan İHA ve SİHA'lar ya da tanklar, su altı koruma araçları gibi bütün teknolojilerde yapay zeka kullanılıyor. Bu konuda eğitim verip, kitaplar yazarak para kazanılabilir. Aynı şekilde işler kolaylaşabiliyor. Örneğin e-ticaret alanında bir ürün tanıtımı yapıyorsunuz ancak Almanya, Belçika, İngiltere'de satmak istiyorsunuz. Bu insanların beklentilerini çok bilemezsiniz ancak yapay zekayla tanıtım yazıları yazıp resimler oluşturarak daha fazla insana ulaşabilirsiniz.' 

Son Haberler