Yılların uygulaması Paint artık daha işlevsel: Yapay zeka dokunuşu geliyor

Yılların uygulaması Paint artık daha işlevsel: Yapay zeka dokunuşu geliyor
Yıllardır kullanılan Paint uygulaması yenileniyor! Daha faydalı bir uygulama haline gelecek. Detaylar haberimizde.

Yapay zekâ Paint uygulamasına da geliyor. Microsoft'un Windows 11 Paint yapay zekâ ile uyum içinde olacak. İşte detaylar.

PAINT UYGULAMASINA YAPAY ZEKÂ DÖNEMİ

Yapay zekâ araçlarını her şeye entegre etme çabası Microsoft'un da ilgisini çekmiş görünüyor. Söylenenlere göre Microsoft Paint uygulamasına yapay zekâ ile Bing‘in Image Creator’ına benzer görüntüler oluşturmasına olanak tanıyacağını söyleniyor. Bu göz dolduran yeni özellik, Windows 11'in yerleşik ekran görüntüsü aracı olan Ekran Alıntısı Aracı için optik karakter tanıma gibi listelenen diğer potansiyel özelliklerle birlikte, gelecekte Windows 11'e geleceği bildirilen birçok özellik arasında yer alıyor. Bu özellik sayesinde Ekran Alıntısı Aracı ile yakalanan ekran görüntüsündeki metni kopyalayabilirsiniz. Yeni açıklanan bilgilere göre şu anda Windows 11'e bu özellikler taşınmıyor, dolayısıyla Paint yakın bir tarihte güncelleme almayacak. Ancak şirket yapay zekâyı çeşitli işlevlere entegre etmenin daha fazla yolunu bulmaya çalıştığı için bunların deneysel aşamada olduğunu bildirdi.

Paint Uygulamasında Yapay Zekâ Dönemi

Teknolojinin gelişmesiyle şaşırtıcı olmayan bir şekilde Microsoft, tasarladıkları ürünlerine daha fazla yapay zekâ özelliği eklemek istiyor. Özellikle tüm Bing çalışmaları ve GPT dil modellemesinin dahil edilmesi olmak üzere yapay zekâya yatırım yapmaya Microsoft tarafından büyük ilgi gösterildi. Microsoft, Windows 11 Paint'e yapay zekâ getirirse, Photoshop ve Canva gibi daha özel araçlarla karşılaştırıldığında program için daha da faydalı olacaktır. Microsoft'un ürünlerine daha fazla yapay zekâ dahil etmek için ne yapacağı konusunda yalnızca tahminde bulunabiliriz. Surface özelliği Microsoft'un eylül ayında düzenleyeceği özel etkinlikte duyurulacak ve aynı zamanda bu yeni özelliklerin duyurulması bekleniyor. Tüketici için heyecan verici bekleyiş başladı. 

Son Haberler