YouTube artık daha fazla kişiye para kazandıracak! Kuralları değiştirdi

YouTube artık daha fazla kişiye para kazandıracak! Kuralları değiştirdi
YouTube platformunda yeni içerik üreticileri için para kazanma süreci artık daha hızlı ve kolay hale geliyor. Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte daha fazla YouTuber, gelir elde etme imkanına sahip olacak. İşte detaylar...

Eğer yeni girdiğiniz veya girmeyi düşündüğünüz YouTube dünyasındaysanız, bu haber sizi memnun edebilir ve heveslendirebilir. Artık yeni içerik üreticileri için içeriklerinden para kazanma süreci daha hızlı ve daha kolay bir hale geliyor. YouTube platformu, YouTube İş Ortağı Programı (YPP) için uygunluk koşullarını hafifleterek daha fazla içerik üreticisinin para kazanmasını sağlayacak.

Yeni kurallara göre, 500 aboneye sahip olan içerik üreticileri YPP'ye uygun hale gelecek. Daha önce bu sadece bin veya daha fazla aboneye sahip kanallar için geçerliydi. Ayrıca, son 90 gün içerisinde en az üç geçerli ve herkese açık video yüklemiş olmanız gerekmektedir.

YOUTUBE'DA PARA KAZANMA DAHA DA KOLAYLAŞTI

youtube

Programın diğer bir kriteri olan genel izlenme saatleri ise 4 binden 3 bine düşürülecek. Alternatif olarak, herkese açık olarak 3 milyon Shorts görüntülemesi elde ederseniz, bu da programa kabul edilmenizi sağlayacaktır.

Bu değişikliklerin yanı sıra, içerik üreticilere "bahşiş verme" araçları, abonelik araçları ve YouTube üzerinden satış yapma gibi çeşitli araçlara erişim imkanı da sağlanması bekleniyor. Yeni kurallar başlangıçta ABD, İngiltere, Kanada, Tayvan ve Güney Kore'deki içerik üreticileri için geçerli olacak ve daha sonra YPP'nin bulunduğu diğer bölgelerde de kullanıma sunulacaktır.

Son zamanlarda TikTok da benzer adımlarla içerik üreticilerinin uygulama üzerinden para kazanma yollarını artırmaya çalışıyor.

Bu gelişmelerle birlikte, YouTube'da yeni içerik üreticileri için daha fazla fırsat ve motivasyon sağlanacak. Platform, çeşitli araçlar ve daha ulaşılabilir koşullarla içerik üreticilerinin büyümesine ve gelir elde etmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Son Haberler