YouTube, sanatçıların seslerini taklit eden bir yapay zeka geliştiriyor

YouTube, sanatçıların seslerini taklit eden bir yapay zeka geliştiriyor
YouTube, ünlü sanatçıların sesini taklit etmeyi hedefleyen bir yapay zeka uygulaması geliştirmeye çalışıyor. Şu an çalışmalar devam ederken, bu çalışma tamamlandığında ünlü sanatçıların ağzından söylenmiş gibi görünen müzikler platforma gelebilir.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu Youtube, ünlü sanatçıların seslerini taklit edebilen yepyeni bir yapay zekâ uygulaması üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Donanımhaber'e göre, YouTube kullanıcıları, çok yakında ünlü sanatçılar tarafından söylenmiş gibi görünen müzikleri platforma yükleyebilir.

Hala üzerinde çalışılan en önemli konulardan biri para kazanmanın bu yapay zekâ uygulamasıyla nasıl işleyeceği merak konusu durumda. Sanatçılara YouTube'un yapay zekâ modelini beslediği müzik için mi yoksa yapay zekâ aracı kullanılarak yapılan içerik için mi ödeme yapılacağı henüz belli değil.

YouTube'un yapay zekâsını eğitmek için kullanılan müzikleri için şarkı yazarlarına nasıl ödeme yapacağı da belirsizliğini koruyor. Kayıt şirketlerinin de yapay zekâ modelinin nasıl eğitileceği ve sanatçıların bu modele dâhil olma ya da olmama konusunda nasıl bir yetkiye sahip olacakları konusunda soruları olduğu bildiriliyor.

Bu araç ortaya çıkarsa, çıktığında YouTube ilk olarak belirli bir grup içerik oluşturucuya, katılmayı tercih eden sanatçıların seslerine erişim vererek beta testi yapmayı planlıyor.

Son Haberler