YouTube yeni bir sohbet botu deniyor

YouTube yeni bir sohbet botu deniyor
YouTube, belirli videoların altında görünecek bir sohbet robotunu test ediyor. Ancak hemen heyecanlanmayın. Çünkü Premium abonelerin kullanımına açılacak. İşte detaylar...

YouTube'un en son yapay zeka deneyleri, izlediğiniz bir video hakkında size daha fazla bilgi vermek için tasarlanmış yeni bir sohbet robotu içeriyor. Google'ın destek gönderisinde de belirtildiği gibi, diyalogsal yapay zeka aracı, bir video hakkındaki sorularınızı yanıtlamayı amaçlıyor ve ayrıca ilgili içerikler önerebiliyor.

Youtube uygulamaya yapay zekayı iyice entegre ediyor

The Verge'ün haberine göre, her iki özellik de Google'ın Arama, Gmail ve ofis üretkenlik paketi dahil olmak üzere hizmetlerine yapay zekayı entegre etmek için yaptığı daha geniş bir hamlenin parçası. Özellikle YouTube'da, şirketin Shorts için yapay zeka tarafından oluşturulan arka planlar, videoları diğer dillere çevirmek için bir yapay zeka dublaj özelliği ve yapay zeka destekli video konusu ve ses önerileri gibi video oluşturucuları hedefleyen bir dizi yapay zeka özelliğini duyurduğunu gördük. Ayrıca, kullanıcıların ünlü müzisyenlerin tarzında kendi parçalarını yapmalarına olanak tanıyan bir yapay zeka aracı üzerinde çalıştığı da bildiriliyor.

YouTube, her iki yeni yapay zeka aracının da şimdilik yalnızca sınırlı deneylerin bir parçası olarak mevcut olduğunu vurguluyor. Destek sayfasına göre, diyalogsal yapay zeka aracı yalnızca İngilizce olarak, belirli videolarda, Android cihazlarda ve ABD'deki 18 yaşın üzerindeki Premium aboneler tarafından kullanılabiliyor. Kullanmak için videonun altındaki "Sor" etiketli bir düğmeye tıklayarak erişmek mümkün.

Video platformu daha önce Temmuz ayında videoların özetlerini otomatik olarak oluşturmak için yapay zeka kullanmayı denediğini duyurmuştu. Ancak yeni aracın kapsamı daha geniş görünüyor; yalnızca yapay zeka tarafından oluşturulan özetler değil, aynı zamanda belirli sorulara yanıtlar ve o anda izlediğinizin ötesinde videolarla ilgili bilgiler de sunuyor.

Diyaloğa dayalı yapay zeka aracının yanı sıra YouTube, bir videonun yorumlarını ayrı konular halinde sıralamayı amaçlayan yapay zeka destekli yeni bir yorum kategorizasyon özelliğini de duyurdu.

Son Haberler