YouTube'da izleme geçmişini kapatan kullanıcılara kötü haber

YouTube'da izleme geçmişini kapatan kullanıcılara kötü haber
Youtube izleme geçmişiniz kapalıysa yeni güncelleme sonrası açmak isteyebilirsiniz. Aksi takdirde anasayfanız bomboş kalabilir. İşte detaylar...

Online video paylaşım devi YouTube, izleme geçmişi kapalı olan kullanıcıları için ana sayfa deneyimini yeniden şekillendiriyor. Bu güncelleme, izleyicilere daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

YouTube, kullanıcıların izleme geçmişini kapattıklarında artık ana sayfada önemli değişiklikler yapacak. Daha önce önerilen videolarla dolu olan ana sayfa, artık kısmen boş bir görünüm sunacak. Google'ın duyurduğu "yeni izleyici deneyimi" kapsamında hayata geçirilen bu güncelleme, kullanıcıların video önerileri için hangi faktörlerin temel alındığını daha net bir şekilde anlamalarını sağlayacak.

youtube izleme geçmişi

The Verge'ün aktardığına göre, izleme geçmişi kapalı olan ve önceden önemli bir izleme geçmişi bulunmayan kullanıcılar, ana sayfalarında yalnızca arama çubuğunu ve Shorts, Abonelikler, Kitaplık gibi temel düğmeleri görecektir. Bu yaklaşımın amacı, izleme geçmişi kullanmayan ve arama yapmayı tercih eden kullanıcılar için daha akıcı ve etkili bir deneyim sunmaktır.

Google tarafından yapılan açıklamada, "Bu yeni deneyimi, video önerileri sunmak için izleme geçmişine dayalı olarak hangi YouTube özelliklerinin kullanıldığını daha net bir şekilde iletmeyi ve arama yapmayı tercih eden kullanıcılar için deneyimi daha akıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz" denildi.

Bu yeniliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda, ABD'li teknoloji devi önümüzdeki birkaç ay içerisinde uygulamaya geçileceğini belirtti. Ancak bazı web kullanıcıları, bu değişiklikleri şimdiden deneyimlemeye başlamış durumda. İzleme geçmişi kapalı olan bazı kullanıcılar, önerilen videoların yerine "İzleme geçmişiniz kapalı. İstediğiniz zaman ayarlarınızı değiştirerek size özel en yeni videoları alabilirsiniz." gibi uyarılarla karşılaşıyorlar.

YouTube'un bu yeni yaklaşımı, izleme geçmişi kapalı olan kullanıcıların deneyimini daha iyi anlamalarına ve arama yapmayı tercih edenler için daha sade ve etkili bir kullanıcı deneyimi sunmaya yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Son Haberler