YouTube'dan gençleri korumak için yeni hamleler geliyor!

YouTube'dan gençleri korumak için yeni hamleler geliyor!
YouTube'un yeni genç korumaları dikkat çekti. Platformda yer alan potansiyel olarak zararlı videolara ilişkin öneriler sınırlanacak. Öte yandan uyku ya da mola zamanını hatırlatan bildirimlerin artırılması da hedefleniyor.

Yapılan araştırmalar, sosyal medyanın gençler üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğunu gösteriyor. Bu nedenle YouTube, gençlere zarar verebilecek olan videolar için harekete geçmeye hazırlanıyor. Zararlı olabilecek videolar için öneri sınırlaması gelecek.

YouTube gençler için daha sağlıklı bir ortam hazırlıyor

YouTube, tekrar tekrar izlenmesi halinde gençlerin ruh sağlığı üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabilecek video türlerini belirledi. Bu kategoriler, belirli vücut ağırlıklarını, özelliklerini ve fitness seviyelerini idealize eden veya sosyal saldırganlık gösteren videoları içeriyor.

Bu amaçla YouTube, "kendine zarar verme" veya "yeme bozuklukları" gibi kelimeleri aradığında ortaya çıkan bilgileri tam sayfa bir panel haline getirdi. Bunun izleyicileri daha fazla ara vermeye zorlayacağı ve üçüncü taraf kriz yardım hatlarını ve "topraklama egzersizleri" gibi aramalar için önerileri daha açık bir şekilde belirteceği düşünülüyor.

Mola ve uyku bildirimleri artırılacak

Şirket ayrıca Yatma Zamanı ve Mola Ver hatırlatmalarının sıklığını da artırıyor. 18 yaşın altındaki izleyiciler için bu hatırlatmalar otomatik olarak her saat başı videolarda görünecek şekilde ayarlanıyor. Sıklık daha sonra kullanıcı veya bir ebeveyn tarafından ayarlardan ayarlanabiliyor.

Editör: Gamze Nur Ergil

Kaynak: Engadget

Son Haberler