YouTube'dan reklam engelleyiciler için karar! Bir devir kapandı...

YouTube'dan reklam engelleyiciler için karar! Bir devir kapandı...
YouTube, Premium aboneliği yaygınlaştırmak için elinden geleni ardına koymazken, reklam engelleyiciler konusunda da karar geldi. Artık platformda reklam engelleyici kullanmak mümkün olmayacak.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu Youtube, reklam engelleyici eklentilere kesinlikle izin vermeyeceklerini açıkladı. Tabii ki bunun çözümü paralı abonelik!

YouTube, son yıllarda reklam politikasını tamamen değiştirecek adımlar atarak, reklam sürelerini ve sayıları artırdı. Tabii ki bu durumda izleyici ne yapacak? Reklamdan kurtulmak için mecburen ücretli abonelik olan YouTube Premium'a geçmek zorunda kalacak.

YouTube aboneleri de ücret ödemek yerine reklam engelleyici eklentileri kullanmaya devam ediyordu. Bu eklentiler sayesinde videoyu reklamsız izlemeye olanak tanınıyordu. Ancak platform bu konuda kapıyı kesin olarak kapatmayı tercih etti.

Reklam engelleyici devri kapandı

Eklentiler üzerinden reklam engelleme sistemine artık izin vermeyen Youtube, kullanıcıları sayfadan ya Premium almaya ya da reklam engelleyiciyi kapatmaya yönlendiriyor. Reklam engelleyicileri engelleme testlerini bitiren video platformu, bu reklam engelleyici kullanımını engelleme sistemini artık Türkiye'ye de entegre etti.

Bazı reklam engelleyicilerde video izlemeye izin vermeyen Youtube, bazı reklam engelleyicilerde ise 3-4 videoya kadar izin hakkı tanıyor. Bazı kullanıcılar ise böyle bir hata almadıklarını söylüyor.

Son Haberler