Zorluğuyla oyuncuları çıldırtan oyun Steam'den kaldırıldı

Zorluğuyla oyuncuları çıldırtan oyun Steam'den kaldırıldı
İnanılmaz derecede zor bir platform oyunu olan Only Up, geliştiricisinin herkesi şaşkına çeviren yorumlarıyla birlikte Steam'den kaldırıldı.

Son ayların en popüler platformu Twitch'in yükselişi Only Up, zorluğuyla oyuncuları kendine bağladı. Oyun, aynı türdeki "Getting Over It" sonrasında da benzer bir başarı yakaladı ancak yaratıcısı tarafından Steam'de satıştan kaldırıldı.

"Only Up, yaratıcısı tarafından "stres" nedeniyle Steam'den kaldırıldı"

Only Up bir platform oyunu olarak piyasaya sürüldü ve önde gelen yayıncıların ve YouTuber'ların zirveye ulaşma konusundaki nafile girişim durumlarını sergilemelerinin ardından Mayıs ayında viral oldu.

Oyunun geliştiricisi ise, oyunun oyun geliştirme konusundaki ilk deneyimi olduğunu belirterek, oyunun Steam'den kaldırılmasıyla ilgili şunları söyledi: "Only Up, yaratıcı nedenlerden dolayı kendim test etmek için oluşturuldu. Bu benim yarattığım bir oyun ve bunların arasında bu da var. Maç birkaç ay boyunca bende büyük bir stres yarattı. Şu anda maçı unutmak istiyorum."

Only Up, yaratıcısı tarafından stres nedeniyle Steam'den kaldırıldı

"Steam'de SCKR Games adıyla Only Up"

Bu oyunu yayınlayan geliştirici, "Kilth" kod adıyla bir sonraki oyununun geliştirilmesine de başladığını ifade ederken “Şu anda tek ihtiyacım olan huzur ve şifa. Bir süre ara verip oyun tasarımı üzerine çalışmaya devam etmeyi planlıyorum ve yeni deneyimler ve bilgiler ile birlikte enerjimi yeni deneyim ve gerçekçiliğe sahip yeni bir konsept olacak olan "Kith" adlı bir sonraki oyuna yönlendireceğim. Bu da farklı tür ve ortam, sinemaya odaklanıyor.Bu sefer projenin daha küçük ekip tarafından oluşturulacağını umuyorum. Bu, oyun tasarımı becerilerimi iyi derecede geliştirmek istediğim iddialı bir proje." dedi.

Bu Only Up'ın Steam'den kaldırıldığı ilk sefer değil. Haziran ayı sonlarında oyun, telif hakkı ile korumaya alınan varlıkların kullanılmasından dolayı Valve platformundan kaldırıldı, ancak bir gün sonrasında rahatsız edici varlıklar kaldırılarak geri döndü. Bu yinelenen bir sorun gibi görünmekte. 5 Temmuz tarihli bir güncellemede geliştirici, oyuna bir anime kız modunun "kazara" eklendiğini ancak modun yaratıcısıyla sorunu dostane bir şekilde çözdüğünü söyledi. Geliştirici o dönemde şöyle demişti:

"Oyunun kusurlarını fark edenlere teşekkürler. Acemi geliştiriciler bazen kendilerini bu tür durumlarda buluyorlar ve hatta resmi pazar geliştiricileri, başkalarının varlıklarını içeren kitleri de satabiliyorlar. Neden stres yaptığını anlıyoruz ancak bir oyunun bu nedenle Steam'den kaldırılıp kaldırılmadığını bilmiyoruz."

Son Haberler