Zuckerberg çok kızacak! Threads davalık olabilir

Zuckerberg çok kızacak! Threads davalık olabilir
Threads Software Limited yazılım şirketi, adını kullandığı için Meta'ya karşı yasal işlem başlatmakla tehdit ediyor. Şirket, Meta'ya bu isim konusunda 30 gün süre verdi.

Threads Software Limited adlı İngiltere merkezli bir yazılım şirketi, Threads adını kullandığı için Meta'yı yasal işlem başlatmakla tehdit ediyor. 2012'den beri "Threads" ticari markasına sahip olduğunu söyleyen şirket, işletmelerin telefon aramalarını, e-postaları ve diğer mesajları takip etmelerine yardımcı olmak için yapay zeka kullanan bir "akıllı mesaj merkezi" üretiyor.

Engadged'in aktardığına göre, Threads Software Limited, Meta avukatlarının Nisan 2023'ten başlayarak yazılım şirketinin threads.app alan adını satın almak için dört ayrı girişimde bulunduğunu ve sonunda Facebook hesabını kapattığını iddia ediyor. Şirket yaptığı açıklamada, "Her teklif reddedildİ. Meta'nın Instagram'ına alan adının satılık olmadığı açıkça belirtildi. Temmuz 2023'te Meta's Instagram 'threads' sosyal medya platformunu duyurdu ve Threads Software Limited'i Facebook platformundan kaldırdı" dedi.

Meta'ya 30 gün süre

Yazılım şirketi, Meta'ya "Threads adını kullanmayı bırakması" için 30 gün süre verdiğini ve sosyal medya şirketinin bunu yapmayı reddetmesi halinde "Birleşik Krallık mahkemelerinden ihtiyati tedbir talep edeceğini" söyledi. Threads Software CEO'su John Yardley yaptığı açıklamada, Meta'yı üstlenmenin kolay bir karar olmadığını, ancak işletmenin şu anda dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birinin ciddi tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Meta yorum talebine hemen yanıt vermedi. Meta'nın threads.app için ne kadar para teklif etmiş olabileceği net değil, ancak Yardley'in açıklamaları, aranan bir alan adını veya kullanıcı adını güvence altına almak için yapılabilecek türden arka oda pazarlıklarına nadir bir bakış sunuyor.

Meta'nın Twitter rakibini piyasaya sürdüğü sırada Threads adını kullanan tek şirketin yazılım üreticisi olmadığını da belirtmek gerekir. Moda perakendecisi American Threads, hizmetin lansmanı sırasında Instagram'da @Threads kullanıcı adını kontrol ediyordu. Şirket o sırada yorum yapanlara şaka yollu yanıt verdi ve yeni Threads hizmetinde insanların giyim markasını Meta'nın sahip olduğu hizmetle karıştırdığına dair paylaşımlarda bulundu. Meta, hizmetin lansmanı sırasında Instagram'da @threadsapp ve Threads'te threadsapp.net adreslerini kullanıyordu.

Threads Software Limited şimdilik farklı bir sonuç umuyor gibi görünüyor. Bir blog yazısında, "Son 10 yılda Threads ismine büyük bir yatırım yaptık ve sırf Meta bir mesajlaşma hizmeti için bulduğumuz ismi beğendi diye bu yatırımı potansiyel olarak silmek zorunda kalmak istemedik. Sırf Meta'nın ürünüyle karıştırılmamak için hizmetin adını değiştirmemiz, bu teknolojik liderliği kaybetmemize neden olacak kadar hizmeti geriye götürebilir" denildi.

Son Haberler