Kart Tabanlı Sekmelere Sahip Android İçin En İyi Google Chrome Alternatif Tarayıcılar
Bu yılın başlarında, Android için Chrome, yıllardır kullandığı tanıdık yığın veya kart tabanlı sekme yönetim sisteminin yerine yeni bir ızgara sekmesi düzeniyle güncellendi. Değişiklik herkes tarafından popüler değildi ve yakın zamana kadar yeni ızgara sekmesi düzenini nasıl kapatacağımıza dair bir çözümümüz vardı. Ancak Chrome 91 güncellemesi bu düzeltmeyi kalıcı olarak bozdu.
Google Chrome hala mevcut en iyi mobil web tarayıcılarından biridir ve çoğu kullanıcı ızgara sekmesi düzenine uyum sağlayacaktır. Ancak bununla yaşayamıyorsanız, yığın veya kart tabanlı sekme yönetimine sahip Android için en iyi alternatif tarayıcılar burada.
Brave
Reklam engellemeyi entegre eden en eski mobil tarayıcılardan biri olarak Brave'e aşina olabilirsiniz. Brave, artan ilgiyi artırmaya devam eden bir konu olan güçlü bir gizlilik odağına sahip olmaya devam ediyor. Ancak en önemlisi, bu makalenin amaçları doğrultusunda Brave, daha önce Chrome tarafından kullanılan sistemle aynı olan bir yığın sekmesi yönetimi kullanır.
Brave'deki tüm ekstralar ilk başta biraz bunaltıcı görünebilir, ancak çoğunu kolayca görmezden gelebilirsiniz ve temel işlevsellik mükemmeldir. Yukarıda bahsedilen reklam engelleyici varsayılan olarak açıktır ve Brave, Basic Attention Token (BAT) sistemi ile orada ilginç bir şey yapar. Bu, kullanıcıların ziyaret ettikleri sitelere göre otomatik olarak kazandıkları ve favori içerik oluşturucularına verebilecekleri bir para birimidir veya bunu manuel olarak yapabilirsiniz. Benimseme çok yaygın olmasa da, sitelere ve içerik oluşturuculara reklam gelirine bağlı bir şeyler vermek güzel.
Diğer yararlı ekstralar, standart ve özel ("gizli") sekmeler için farklı arama motorları seçme yeteneğini içerir. Reklam engelleyicideki gelişmiş kontroller, özellikle siteler arası izleyicileri engelleme, her zaman HTTPS'ye yükseltme, komut dosyalarını engelleme, çerezleri engelleme ve parmak izini engelleme (cihazınızı siteler arasında tanımak için kullanılır) ile ayrıntılı bilgi edinmenize olanak tanır.
Opera
Opera, bu listede Chrome'dan önce gelen tek tarayıcıdır. 1995'te kuruldu, Google'ın kendisi var olmadan önceydi. Opera'daki sekme yönetimi Chrome'un yaptığı gibi istiflenmediğinden, bununla kuralları biraz esnetiyorum. Ancak, Pie'de tanıtılan Android uygulama değiştiricisi gibi kart tabanlı bir sistem kullanır.
Bu kalifikasyonun ötesinde, Opera, mevcut önemli seçeneklerle dalmak için bir tarayıcının derin bir tavşan deliğidir. Temel bilgiler elbette hepsi burada ve tarayıcı, okuduğunuz makalelerden gereksiz içeriği çıkarmak için hızlı performans ve erişimi kolay bir okuyucu görünümü sunuyor, ancak bu sadece buzdağının görünen kısmı.
Opera'da reklam engelleme, kripto cüzdanı, yerleşik VPN, tema seçenekleri, şifre yönetimi, veri kaydetme hareketi ve çok daha fazlası var. Akış, daha benzersiz seçeneklerden biridir. Esasen Apple kullanıcısı olmayanlar için AirDrop'tur ve mobil cihazınız ve şifreli bir özel bağlantı üzerinden Opera yüklü bir bilgisayar arasında anında içerik paylaşmanıza olanak tanır. Bu ekstralardan herhangi biri çekici geliyorsa, kesinlikle Opera'ya bir şans verin.
Puffin
Puffin, hız ve güvenlik sağlıyor gibi göründüğünü söylemekte pek benzersiz olmasa da, Puffin, ABD'deki veri merkezleri aracılığıyla şifreli veriler göndererek sayfaları teslim etmeye güvendiğinden, bunu başarmak için kullandığı yöntem oldukça benzersizdir. yığılmış sekme yönetimi, her ne kadar Puffin'in uygulamasını beğensem de, bu uygulamalardan en az olanı, kare şeklinde bir tasarımla biraz tarihli göründüğü ve yığınlar birbirine çok sıkı olduğu için.
Ancak, buna aldırmazsanız, Puffin'in sıra dışı özellik seti kesinlikle bazı kullanıcılar için çekicidir. Tarayıcı yerleşik bir VPN'ye sahiptir, çoğu içerikte veri tasarrufu, daha büyük sayfalarda daha hızlı yükleme süreleri ve Flash desteği sunar. Bunların çoğu, Puffin'in sunucuları üzerinden yukarıda bahsedilen yönlendirmeye atfedilebilir. Veriler şifrelenir ve anonimleştirilir, ancak artıları ve eksileri olan bu süreçten dolayı ABD'de değilseniz ABD'de görüneceğinizi belirtmekte fayda var.
Puffin ile karşılaştığım bazı dezavantajlar, bazen taramanızı geçici olarak durduran sunucularıyla bağlantınızı kaybetmenizdir. Asla uzun sürmez, ancak ne olursa olsun sinir bozucu olabilir. Puffin'in en büyük dezavantajı, ücretsiz sürümün günlük kullanımınızı sınırlaması, sınırsız kullanım için yılda 9,99 ABD doları veya aylık 0,99 ABD doları abonelik gerektirmesidir. Sınıra girmedim, bu yüzden çok kısıtlayıcı değil, ancak Puffin'i seçmeyi düşünüyorsanız düşünmeye değer.
Ecosia
Sonuncusu Ecosia tarayıcısıdır. Size sadece yığın sekmesi yönetiminizi geri vermekle kalmaz, aynı zamanda şirket kârının %80'ini ağaç dikmek için bağışlar, böylece süreçte çevreyi sağlam bir şekilde yapıyormuş gibi hissedersiniz.
Ecosia, Chromium tabanlıdır ve Chrome'un biraz sadeleştirilmiş bir sürümüne çok benziyor, bu nedenle Chrome'dan geçerken kendinizi evinizde gibi hissetmelisiniz. Chrome'da bulunan daha gelişmiş özelliklerin çoğuna sahip olmasa da, genel tarama için hızlıdır ve modern bir tarayıcıda bulmayı umduğunuz tüm temel özellikleri destekler.
Ecosia ile ilgili tek endişem, Chromium tabanlı olduğu ve Chrome'a çok yakın olduğu için, yığın/kart tabanlı yönetimiyle sizi başladığınız yere geri bırakmasıyla ödünç alınmış olabilir.