Google'ın Pixel cihazları için acil durum uydu bağlantı özelliği geliyor

Google'ın Pixel cihazları için acil durum uydu bağlantı özelliği geliyor
Pixel cihazlar acil durumlarda uyduya bağlanabilecek.

Google, Android 15 beta sürümünü kısa bir süre önce yayımladı ve yeni Pixel 9 serisinin de üç hafta içinde resmi olarak tanıtılacağını duyurdu. Android 15 beta 4 ile birlikte, Pixel cihazlarının gelecekte sahip olacağı önemli bir özellik olan acil durum uydu bağlantısına dair ilk ipuçları ortaya çıktı. Kodlara göre bu özellik "Pixel Satellite SOS" olarak adlandırılacak.

Pixel Satellite SOS: Uydu bağlantısı

Keşfedilen kodlar, Pixel Satellite SOS özelliğinin iki yıl boyunca ücretsiz olacağını gösteriyor. Kodlar arasında yer alan "Satellite SOS, (iki) yıl boyunca ücretsiz olarak dâhil edilmiştir" ifadesi, bu sürenin geçici olabileceğine işaret ediyor. Parantez içindeki "iki" ifadesi, gelecekte bu sürenin değişebileceğine dair bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

Kod dizilerine göre, acil bir durumda uydu bağlantısı aracılığıyla belirli bilgilerin iletilmesi mümkün olacak. Bu bilgiler arasında isim, e-posta adresi, telefon numarası, konum, cihaz bilgisi ve acil durum iletişim bilgileri yer alıyor. Bu bilgiler uydu hizmet sağlayıcıları ve acil durum organizasyonları ile paylaşılacak, böylece kullanıcılar en zor anlarında bile yardım alabilecekler.

Kodlarda yer alan "Pixel'iniz uydu iletişimini destekleyecek şekilde güncellendi" ifadesi, mevcut Pixel cihazlarının da uydu acil durum özelliğine kavuşabileceğini gösteriyor.

Son Haberler