Pil yükseltmeleri bekliyorsanız Galaxy S25 Ultra sizi hayal kırıklığına uğratacak

Pil yükseltmeleri bekliyorsanız Galaxy S25 Ultra sizi hayal kırıklığına uğratacak
Galaxy S25 Ultra, tasarım, performans ve kamera özelliklerinde büyük yenilikler vaat ediyor olsa da, pil kapasitesi ve şarj hızı konusunda önemli bir değişiklik sunmayacak.

Samsung'un merakla beklenen amiral gemisi Galaxy S25 Ultra'nın duyurulmasına sadece birkaç ay kaldı. Tasarım, performans ve kamera özelliklerinde büyük yenilikler bekleyen teknoloji tutkunları için heyecan dorukta. Ancak, pil kapasitesi ve şarj hızında iyileştirmeler umuyorsanız, bu modelde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Galaxy S25 Ultra'nın pil kapasitesi ve şarj hızı aynı kaldı

Güvenilir teknoloji duyumcusu Ice Universe'e göre, Galaxy S25 Ultra, selefi Galaxy S20 Ultra'dan bu yana değişmeyen 5,000mAh batarya ve 45W hızlı şarj özelliğiyle gelecek. Bu bilgi doğrulanırsa, Samsung'un pil ve şarj hızında herhangi bir iyileştirme yapmadığı üst üste beşinci yıl olacak. İlk olarak Galaxy S20 Ultra'da görülen bu özellikler, S25 Ultra'da da aynı kalacak.

Çinli rakipler pil kapasitesinde öne geçiyor

Çinli akıllı telefon üreticileri, amiral gemisi modellerinde 5,200mAh veya 5,500mAh gibi daha büyük bataryalar kullanmaya başladı. Hatta gelecek yıl, bu şirketlerin üst düzey telefonlarında 6,000mAh bataryaların kullanılması bekleniyor. Örneğin, OPPO Find X7 Ultra'nın 6,000mAh bataryaya sahip olacağı ve 2024'te piyasaya sürüleceği bildiriliyor.

Galaxy S25 Ultra'nın diğer teknik özellikleri

Pil yükseltmeleri olmasa da, Galaxy S25 Ultra'nın daha verimli bir işlemci sayesinde Galaxy S24 Ultra'dan biraz daha uzun süre dayanması bekleniyor. Telefonun, TSMC'nin 3nm işlem düğümünde üretilen Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisini kullanacağı bildiriliyor. Bu daha güç verimli süreç, telefonun enerji tasarrufunu artırarak kullanıcı deneyimini iyileştirebilir.

Tasarım ve kamera yenilikleri

Yaklaşan amiral gemisi telefonun, 2024 yılının başlarında tanıtılması bekleniyor. Galaxy S25 Ultra'nın yeni bir kavisli arka tasarıma sahip olacağı ve kamera konusunda da önemli yenilikler getireceği söyleniyor. 200MP birincil arka kamera, üç adet 50MP yardımcı arka kamera (ultra geniş, telefoto ve süper telefoto) ile dikkat çekecek. Ayrıca, cihazın Android 15 tabanlı One UI 7.1 yazılımıyla geleceği ve muhtemelen yedi yıllık Android işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri alacağı bildiriliyor.

Son Haberler