Norton ve Avast, Yeni Bir Siber Güvenlik Devi Yaratacak
Avast, hem şirketlerin hem de düzenleyicilerin hissedarlarının anlaşmayı onaylaması koşuluyla yakında NortonLifeLock'un bir parçası olabilir. Şirket, 10 Ağustos 2021'de karışık nakit ve hisse senedi birleşme planlarını açıkladı.
Her iki güvenlik şirketinin de güvenlik alanında uzun bir geçmişi vardır. Avast, 1988 yılında kuruldu ve ücretsiz güvenlik teklifleri sayesinde önemli bir pazar payı elde etmeyi başardı. Şirket, 2016 yılında rakibi AVG'yi ve 2017 yılında CCleaner üreticisi Piriform'u satın aldı.
Symantec 1982'de kuruldu. Şirketin bir kısmı 2019'da Broadcom'a satıldı ve NortonLifeLock, işin Kurumsal olmayan kısımları için şirket olacaktı. NortonLifeLock, güvenlik şirketi Avira'yı 2020'de satın aldı. Başka bir güvenlik şirketi olan Bullguard, 2021'de Avira'ya katıldı ve NortonLifeLock'un bir parçası oldu.
Anlaşma her iki şirketin Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle onaylandı ve Avast ve NortonLifeLock hissedarlarının onayına tabi. Anlaşmanın 2022 ortalarında tamamlanması bekleniyor.
NortonLifeLock ve Avast'ın yönetim kurulları, birleşmenin ikna edici stratejik ve finansal gerekçelere sahip olduğuna ve önemli faydalar sağlamak için her iki grubun yerleşik markalarından, teknik uzmanlığından ve yenilikçiliğinden yararlanarak yeni, sektör lideri bir tüketici Siber Güvenlik işi yaratmak için çekici bir fırsat sunduğuna inanıyor. tüketicilere, hissedarlara ve diğer paydaşlara
Anlaşma, Avast'a yaklaşık 8 Milyar ABD Doları değerinde değer veriyor. Avast Hissedarlarının sahip oldukları her hisse için Çoğunluk Nakit Seçeneği ve Çoğunluk Hisse Senedi Seçeneği olmak üzere iki seçeneği vardır.
NortonLifeLock CEO'su Vincent Pillete ve NortonLifeLock CFO'su Natalie Derse, şirketin CEO'su ve CFO'su olarak kalacaklar. Avast CEO'su Ondrej Vlcek, NortonLifeLock başkanı ve yönetim kurulu üyesi olacak.
NortonLifeLock, tüketici alanındaki birleşmeden sonra 500 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Anlaşma geçerse şirket, Avast, Avira, Bullguard, Piriform ve HideMyAss dahil olmak üzere birkaç büyük antivirüs ve güvenlik şirketine sahip.
Birleşme, bir tüketici güvenliği devi yaratıyor. Windows'ta, her iki şirket de tüm pazarın (2020 itibariyle) %25'inden fazla birleşik pazar payına sahiptir.
Bazı ürünlerin diğerleriyle birleştirilip birleştirileceği veya birleşme tamamlandıktan sonra ürünlerin satılıp satılmayacağı bu noktada belirsizdir.
Rakipler var. Windows Defender varsayılan olarak Windows'a dahil edildiğinden belirgin bir avantaja sahip olan Microsoft'un yanı sıra, ESET, McAfee, Kaspersky, BitDefender, WebRoot ve hepsi de büyük bir pazar payına sahip olan diğerleri var.