BYD'nin ilk elektrikli MPV'si M6 tanıtıldı! İşte detaylar ve özellikler

BYD'nin ilk elektrikli MPV'si M6 tanıtıldı! İşte detaylar ve özellikler
BYD, düzenlediği bir etkinlikte ilk elektrikli MPV'sini tanıttı. M6 isimli otomobil, şık tasarımı ve geniş iç hacmi ile geniş aileleri memnun etmeyi başaracak gibi görünüyor. Otomobilin fiyatı da hiç fena değil.

Bir süredir Türkiye'de de hizmet veren BYD, dikkat çekici bir gelişmeye imza attı. Şirket, düzenlediği etkinlikte ilk elektrikli MPV modeli olan M6'yı tanıttı. Geniş aileler için ideal olan bu otomobil, 6 ve 7 kişilik versiyon seçenekleri sunacak.

BYD MPV M6'nın özellikleri neler?

BYD M6'nın tasarımı ve boyutları

BYD M6, 4,710 mm uzunluğunda, 1,810 mm genişliğinde ve 1,690 mm yüksekliğinde olup oldukça büyük bir yapıya sahip. Tasarım açısından, BYD'nin standartlaşan tasarım dilini benimsediği görülüyor. Elektrikli MPV, daha önce tanıtılan ATTO3 modeline benzer bir tasarım sunuyor.

İç mekan ve teknolojik donanımlar

BYD M6'nın iç kısmı geniş ve ferah bir kabinle dikkat çekiyor. Araçta, 12.8 inç boyutunda, hareket edebilen bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Orta konsolda ise küçük bir vites topuzu yer alıyor. Üç sıra koltuk düzeni, büyük aileleri memnun edecek şekilde tasarlanmış.

Teknik özellikler ve batarya kapasitesi

BYD, M6'nın elektrikli motorları hakkında henüz detaylı bilgi vermedi. Ancak araçta iki farklı batarya seçeneği bulunacak: 55.4 kWh ve 71.8 kWh kapasiteli bataryalar. Bu bataryalar sırasıyla 420 km ve 530 km menzil sunacak. Ayrıca, 115 kW hızlı şarj desteği sayesinde batarya, 40 dakikada %10'dan %80'e kadar şarj olabilecek.

Fiyat ve satış bilgileri

BYD'nin açıklamasına göre, M6'nın başlangıç fiyatı 23,400 dolar olacak. Tam donanımlı bir M6 için ise 26,500 dolar ödemek gerekecek. İlk aşamada Endonezya pazarında satışa sunulacak olan bu otomobilin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

Son Haberler