Elektrikli performansın yeni yüzü için geri sayım başladı! Genesis GV60 Magma o tarihte yollarda

Elektrikli performansın yeni yüzü için geri sayım başladı! Genesis GV60 Magma o tarihte yollarda
Performans ve şıklığı bir arada sunan, elektrikli araç dünyasının yeni aktörü Genesis GV60 Magma, çok yakında yollarda olacak. Peki, Genesis GV60 Magma ne zaman çıkacak? Genesis GV60 Magma'nın özellikleri neler? Detaylar, haberimizde...

Koreli otomotiv devi Genesis, ilk performans elektrikli aracı GV60 Magma'nın üretimini 2025'te başlatacağını doğruladı. Bu heyecan verici model, 2024 Goodwood Hız Festivali'nde tanıtılacak olan GV60 Magma Concept ile büyük benzerlikler taşıyacak.

Elektrikli performansın yeni yüzü: Genesis GV60 Magma

Autoexpress'in haberine göre; Genesis GV60, markanın özel olarak geliştirdiği ilk elektrikli otomobil olarak dikkat çekiyor. 577 beygir gücündeki Kia EV6 GT ve Yılın Performans Otomobili ödülünü kazanan 641 beygir gücündeki Hyundai Ioniq 5 N ile aynı E-GMP platformunu kullanıyor. Bu da GV60 Magma'nın performans konusunda oldukça iddialı olacağını gösteriyor. Ancak, teknik detaylar henüz kamuoyuna açıklanmadı ve büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.

Goodwood'dan önce New York'ta

GV60 Magma Concept, ilk kez 2024 New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı ve ardından Goodwood Hız Festivali'nde sergilenecek. Magma versiyonu, standart GV60 modeline göre daha geniş bir iz genişliği, alçaltılmış süspansiyon, daha agresif bir ön tampon ve arka difüzör ile büyük bir arka spoyler gibi özelliklerle dikkat çekiyor.

Gelişmiş aerodinamik ve iç tasarım

GV60 Magma'nın aerodinamik yapısı, frenleri soğutmaya yardımcı olmak için tasarlanmış 21 inç jantlardaki aero-disk elemanları ve tekerlek kemerlerindeki havalandırma delikleri ile destekleniyor. İç mekanda ise, parlak turuncu kontrast dikişlerle süslenmiş elmas kapitone döşemeli kova koltuklar bulunuyor. Bu detaylar, aracın hem şık hem de sportif bir görünüm sunmasını sağlıyor.

Son Haberler