Lüks ve performansın zirvesinde yeni bir efsane: Pagani Utopia Roadster

Lüks ve performansın zirvesinde yeni bir efsane: Pagani Utopia Roadster
Lüks otomobil devi Pagani, yeni Utopia Roadster'ı tanıttı.

Lüks otomobil denince akla gelen ilk firmalardan biri olan İtalya merkezli Pagani, otomobil meraklılarının heyecanla beklediği yeni modeli Utopia Roadster'ı tanıttı. Bu muhteşem araç, Pagani'nin çok sevilen Utopia modelinin yeni ve daha özgür versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Estetik ve performansın buluşması

Süper otomobil Utopia Roadster, olağanüstü tasarımıyla adeta göz kamaştırıyor. Üstü açık olması, aracın estetik cazibesini daha da artırırken, performans tarafında da hayran bırakacak özellikler sunuyor. Sadece 130 adet üretilecek olan bu nadide araç, koleksiyoncuların ve lüks otomobil tutkunlarının gözdesi olmaya aday.

ekran-goruntusu-2024-07-31-144431.pngÜst düzey malzemeler ve ince işçilik

Utopia coupe modelinin üstü açılabilir versiyonu olan Roadster, Pagani'nin imza niteliğindeki tasarım dilini taşıyor. Karbon fiber ve diğer hafif malzemelerle donatılan model, yalnızca 1280 kilogram ağırlığında. Bu, coupe gövdeli modelle aynı ağırlıkta olduğunu gösteriyor.

Aracın üstünü kapatmak için iki seçenek sunuluyor: kolayca kaput altına yerleştirilebilen metal tavan ve klasik koltukların arkasında bekleyen kumaş tavan. Ayrıca, ikonik kelebek kapılar da bu modelde mevcut.

Güçlü ve özel motor

Pagani Utopia Roadster, Mercedes-AMG tarafından özel olarak geliştirilen çift turboşarjlı V12 motora sahip. Bu motor, tam 864 beygir gücü ve 1100 Nm tork üretiyor. Maksimum hızı ise etkileyici bir şekilde 349 km/s olarak açıklandı. Aracın 0'dan 100 km/s hıza ne kadar sürede ulaştığı ise henüz paylaşılmadı.

Manuel şanzımanla saf sürüş keyfi

Utopia Roadster'ın dikkat çeken özelliklerinden biri de manuel şanzımanla sunulması. Xtrac 7 ileri manuel şanzımana sahip olan model, gerçek sürüş tutkunlarına hitap ediyor. İsteyenler için ise otomatikleştirilmiş manuel şanzıman seçeneği de mevcut.

Lüks iç mekan ve detaylar

Araç iç mekanında zengin ve sofistike bir tasarım sunuyor. Direksiyon simidi, büyük bir metal parçasının 28 saatlik işlenmesiyle oluşturulmuş. Kendine has tasarımıyla dikkat çeken vites kolu ve kareli koltuk desenleri de bu lüks otomobilin iç mekanına ayrı bir hava katıyor. Ortada bir ekran bulunmuyor; bunun yerine, sürücünün önüne yerleştirilmiş ekran, geri görüş kamerası, bilgi eğlence sistemi ve sürüş bilgilerini sağlıyor.

Fiyat ve çıkış tarihi

Pagani Utopia Roadster'dan yalnızca 130 adet üretilecek. Bu sınırlı üretim modelin fiyatı ise 3,4 milyon dolar (112,7 milyon TL) olarak açıklandı.

Son Haberler