Stellantis üst yöneticisi Natalie Knight açıkladı! Maserati satılacak mı?

Stellantis üst yöneticisi Natalie Knight açıkladı! Maserati satılacak mı?
Stellantis'in üst düzey yöneticilerinden Natalie Knight, otomotiv endüstrisinde büyük yankı uyandıracak bir açıklamada bulunarak lüks otomobil üreticisi Maserati'nin satılabileceğini duyurdu.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve PSA Grubu'nun 2020 yılında gerçekleştirdiği yüzde 50-50 ortaklık anlaşmasının ardından, 2021 Ocak ayında "Stellantis" markası altında birleşme tamamlanmıştı. Stellantis, bu birleşmenin ardından dört otomobil markasını bünyesinde bulunduruyor ve global otomotiv pazarında önemli bir oyuncu haline gelmişti.

Stellantis'in CEO'su Carlos Tavares, şirketin geleceği ve stratejik yönelimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tavares, kâr etmeyen markaların kapatılabileceğini ve bu konuda herhangi bir taviz vermeyeceklerini belirtti. Tavares, Reuters'a yaptığı açıklamada, “Eğer markalar para kazandırmıyorsa, onları kapatırız. Para kazanmayan markalarla devam etmeyi göze alamayız” şeklinde konuştu.

Risk altındaki markalar

Tavares'in açıklamaları, Stellantis'in portföyündeki markaların geleceği hakkında spekülasyonları artırdı. Şu ana kadar belirli markalar hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, uzmanlar bazı markaların risk altında olduğunu öngörüyor. Maserati'nin satılabileceği ve Lancia ile DS'in tamamen kapatılabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Dodge ve Chrysler markalarının da risk altında olduğu ifade ediliyor.

Stellantis'in portföyündeki diğer büyük markalar, Opel, Peugeot, Citroen, Jeep ve Fiat ise bu stratejik yeniden yapılanma sürecinden etkilenmeyecek gibi görünüyor.

Son Haberler