TOGG'un 4x4 versiyonu ne zaman geliyor?

TOGG'un 4x4 versiyonu ne zaman geliyor?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yakın zamanda katıldığı bir televizyon programında, Türkiye'nin otomotiv sanayisi ve TOGG'un geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, A Haber'de katıldığı programda, TOGG'un 4x4 versiyonunun önümüzdeki aylarda piyasaya sürüleceğini belirtti.

TOGG ve Türkiye'nin elektrikli araç stratejisi

Kacır, Türkiye'nin elektrikli araç üretim kapasitesini yılda 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Bu hedefe ulaşmak için 5 milyar dolarlık bir kaynak ayrıldığını açıkladı. TOGG'un üretim tesisinin hemen yanında Çinli Farasis ile ortak yatırım sonucu kurulan Siro Energy bünyesinde inşa edilen batarya üretim tesisinde çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin yıllık 80 GW/h batarya üretim kapasitesine ulaşmayı hedeflediğini belirten Bakan Kacır, bu bataryaların Avrupa'ya ihraç edilmesinin de amaçlandığını söyledi.

Otomotiv sektörünün büyük bir hızla dönüşmekte olduğunu vurgulayan Kacır, "Elektrikli araçlar yaygınlaşıyor, otonom araçlar yaygınlaşacak ve araçlar birbirleriyle ve çevredeki diğer nesnelerle bağlantılı hale gelecek. Yani aslında otomobiller akıllı cihazlar haline geliyor" dedi.

Son Haberler