Yıllardır beklenen Tesla Roadster, üretime giriyor

Yıllardır beklenen Tesla Roadster, üretime giriyor
Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin son kazanç çağrısında merakla beklenen yeni Tesla Roadster modelinin 2025 yılında üretime başlayacağını duyurdu. Musk, mühendislik çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti.

Tesla, finansal olarak zor bir dönemden geçiyor. Şirketin net geliri yılın ikinci çeyreğinde %45 düşerken, marjlar son üç yılın en düşük seviyesine geriledi. Toplam gelir, 25,5 milyar dolar ile sınırlı bir artış gösterse de beklentileri karşılayamadı. Bu finansal zorluklara rağmen, Elon Musk, uzun süredir beklenen Tesla Roadster hakkında umut verici açıklamalarda bulundu.

Tesla Roadster 2025'te üretime başlıyor

Elon Musk, kazanç çağrısında yeni Tesla Roadster'ın 2025 yılında üretime geçeceğini söyledi. Musk, "Roadster ile ilgili olarak mühendisliğin çoğunu tamamladık ve hâlâ yapmak istediğimiz bazı yükseltmeler var, ancak önümüzdeki yıl Roadster ile üretimde olmayı bekliyoruz." dedi.

Yeni Tesla Roadster ilk kez 2017'de tanıtılmış ve 2020'de piyasaya çıkması planlanmıştı. Araç, 50 bin dolar depozito ve 250 bin dolarlık beklenen fiyat ile ön siparişlere açılmıştı. Ancak, orijinal planın 5 yıl gerisinde kalındı.

Musk, yılın başlarında ikinci nesil Tesla Roadster'ın 0'dan 100 km/s hıza 1 saniyeden daha kısa sürede ulaşacağını iddia etmişti. CEO, bu iddialı performansın SpaceX ile yapılacak işbirliği sayesinde mümkün olacağını ve aracın etrafına yerleştirilecek 10 küçük roket iticisi ile destekleneceğini açıkladı.

2017'de tanıtılan Tesla Roadster, üç elektrik motoru ve 200 kWh batarya ile 1.9 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşma sözü vermişti. Bu kurulum ile tek şarjla 990 km yol alabileceği belirtilmişti. Araç, dört kişilik bir tasarıma sahipti, ancak orijinal konseptten bu yana büyük değişiklikler yapılmış olabilir.

Son Haberler