Netflix, eski Epic Games yöneticisini oyun bölümünün başına getirdi

Netflix, eski Epic Games yöneticisini oyun bölümünün başına getirdi
Netflix, dijital yayın servisinin hızla büyüyen oyun bölümüne yeni ve etkili bir lider kazandırarak dikkatleri üzerine çekti. Şirket, eski Epic Games yöneticisi Alain Tascan'ı Netflix oyun bölümünün başına getirdiğini duyurdu.

Alain Tascan, son olarak Epic Games'te oyun geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Epic Games'teki deneyimi boyunca Fortnite, Lego Fortnite, Rocket League ve Fall Guys gibi popüler ve başarılı oyunların geliştirilme süreçlerini yönetti. Tascan, Netflix'teki yeni görevinde doğrudan Netflix eş CEO'su Greg Peters'a rapor verecek. Bu durum, Netflix'in oyun bölümüne ne denli önem verdiğini ve Tascan'ın bu alandaki stratejik kararlarında doğrudan etkili olacağını gösteriyor.

Netflix'in oyun yatırımları ve stratejileri

Netflix, oyun işini Kasım 2021'de başlatarak sektördeki varlığını artırma hedefiyle önemli adımlar attı. Bu çerçevede, Night School, Boss Fight, Next Games ve Spry Fox gibi önemli bağımsız stüdyoları satın aldı. Ayrıca, Güney Kaliforniya ve Helsinki'de iki yeni stüdyo kurarak oyun geliştirme kapasitesini genişletti. Netflix, oyun bölümüne büyük yatırımlar yaparak bu alanın kütüphanesini 100'den fazla oyunla zenginleştirdi.

Ancak, Netflix'in oyun bölümüne gösterilen ilgi beklenenden düşük. Şirket, mevcut abonelerinin sadece %1'inden azının her gün oyun oynadığını belirtiyor.

Son Haberler