Valorant konsol açık beta süreci başladı

Valorant konsol açık beta süreci başladı
Uzun zamandır beklenen Valorant'ın açık beta süreci başladı.

Riot Games, 2020 yılında bilgisayarlar için ücretsiz olarak yayınladığı 5'e 5 taktiksel nişancı oyunu Valorant'ın konsol versiyonu için beklenen adımı attı. Dört yıllık bekleyişin ardından, Riot Games, Valorant'ın konsol açık beta sürecini başlattı.

Hangi bölgelerde ve platformlarda erişilebilir?

Açık beta süreci, şimdilik Brezilya, Kanada, Avrupa, Japonya ve ABD'deki oyuncular için erişilebilir durumda. Konsol oyuncuları, farklı konsollarda Valorant oynarken birbirleriyle eşleşebiliyorlar. Ancak, şu an için bilgisayardan oynayan oyuncularla birlikte oynama imkanı bulunmuyor. Riot Games'ten yapılan açıklamada, rekabetçi yapıya önem verildiği ve hem konsolda hem de bilgisayarda oynayan oyuncular için adaletli ve tutarlı bir oyun deneyimi sunmanın bu şekilde mümkün olduğu belirtildi.

Hesaplar arası geçiş ve eşya transferi

Riot Games, oyunu daha önce bilgisayarda oynayan oyuncuların, konsolda da aynı hesaplarını kullanabileceklerini duyurdu. Bu sayede, oyuncular kostüm ve kozmetik anlamda tüm koleksiyonlarını koruyacaklar. Ayrıca, battlepass ilerlemeleri, açılan ajanlar ve kostümler gibi tüm ilerlemeler beta süreci sona erdikten sonra da kayıtlı kalacak. Oyunu oynamak için PS Plus veya Xbox Game Pass aboneliği gerekmeyecek.

Riot Games beta sürecinin ne zaman sona ereceğini henüz açıklamadı.

Son Haberler