WhatsApp Kararını Verdi: Yeni Gizlilik Politikasını Kabul Etme İsteğe Bağlı Olacak
Bu yılın başlarında, WhatsApp anında tartışmalara yol açan ve birçok kişinin Telegram ve Signal gibi diğer sohbet hizmetlerine geçmesine neden olan yeni hizmet şartlarını tanıttı. Yeni şartlar, verilerin Facebook ile paylaşılmasına izin verilmesini içeriyordu. XDA-Developers haberine göre yeni şartların sonuçta isteğe bağlı olabileceğini bildiriyor.
WhatsApp'ın dayatmak istediği tartışmalı hizmet şartları, sonuçta isteğe bağlı olabilir.
WABetaInfo, yeni terimlerin nasıl kullanılacağını ve çoğu WhatsApp kullanıcısı için isteğe bağlı olacağını gösteren bir belge buldu. Ana şirketi Facebook, şimdi bu zorunlu değişikliği yalnızca WhatsApp Business mesajlaşma ile sınırlamayı planlıyor gibi görünüyor.
Bu hemen hemen, arkadaşlarınız ve ailenizle sohbet etmek için WhatsApp'ı kullanmak istiyorsanız, şartları göz ardı etmeyi ve hizmeti herhangi bir sınırlama olmaksızın kullanmaya devam etmeyi seçebileceğiniz anlamına gelir. Ancak, işletme hesaplarıyla sohbet etmeyi planlıyorsanız, yine de yeni WhatsApp gizlilik koşulları güncellemesini "inceleyip kabul etmeniz" gerekecektir.
İşte Mesaj Böyle Görünüyor:
WhatsApp ayrıca, güncellenen hizmet şartlarının yalnızca Business hesaplarına mesaj gönderen kullanıcılar için geçerli olacağı iddiasını daha önce de sürdürmüştü. WABetanInfo, Hizmet Şartları'ndaki yeni değişikliğin yakında duyurulacağını ve değişiklikle birlikte WhatsApp beta'nın gelecekteki bir sürümünün geleceğini belirtiyor. Ancak, WhatsApp'tan henüz resmi bir onay yok.
WhatsApp'ın yeni Şartları, Ocak ayında geri tepme ve karışıklığa yol açtı ve bu, Mayıs ayına kadar devam etti.
Ocak ayında WhatsApp, Hizmet Şartlarını yeni gizlilik politikasıyla güncelledi ve daha sonra WhatsApp kullanıcıları arasında bir kafa karışıklığı ve hayal kırıklığı dalgası yarattı. Başlangıçta, WhatsApp kullanıcılarını verilerini Facebook ile paylaşmaya zorluyor gibi görünüyordu ve kullanıcı yeni şartları kabul etmek istemezse bu yılın Şubat ayında uygulamaya erişimi kaybedecekti.
Tabii ki, böyle radikal bir gizlilik politikası değişikliği insanları kızdırdı ve birçok kullanıcı, yeni şartları ve gidecekleri yolu kabul etmedikleri için gizlilik odaklı uygulama Signal ve Telegram'da sohbet etmek için alternatifler bularak uygulamayı terk etmeye başladı.
Facebook, bu değişiklik için aldığı büyük tepki nedeniyle, yeni şartların ve politika değişikliklerinin uygulanma tarihini Mayıs 2021'e kadar erteledi. Ancak pek çok kullanıcının Signal veya Telegram gibi uygulamalara geçmesinden önce değil. Örneğin, WhatsApp tarafından yeni şartların açıklanmasından birkaç hafta sonra, Signal'in haftalık indirme sayısı 43 kat arttı, bu da Signal'in sunucularının kullanıcıların acelesini kaldıramaması ve uygulamanın birkaç kez çökmesiyle sonuçlandı.
Aynı zamanda, WhatsApp, kişisel sohbetlerden veya gruplardan herhangi bir veri paylaşmayacağının ve uygulama uçtan uca korunurken paylaşım politikasının yalnızca işletmelerle yapılan sohbetler için geçerli olduğunun altını çizerek şartları hakkında bir açıklama yayınladı. şifreleme. Birçoğu için bu açıklama çok geç geldi ve kullanıcılar daha sonra başka yerlerde sohbet hizmetleri aramaya devam etti.
Daha sonra Mayıs ayında, yeni politikanın kabul için zorunlu hale getirilmesi gerektiğinde, Facebook, WhatsApp kullanıcılarının Signal ve Telegram gibi rakiplere gitmek için uygulamadan ayrılması fikrinden heyecan duymadığı için bu gerçekleşmedi. Şirket, Mayıs ayında, yeni politika güncellemesini kabul etmeyen kullanıcılar için WhatsApp'ın işlevselliğini sınırlamayacağını belirtmişti.
Ve şimdi, en son bilgiler şirketin uzlaşma gibi bir şey bulduğunu gösteriyor. Bu makalenin başlarında belirttiğimiz gibi, yalnızca arkadaşları ve ailesiyle sohbet etmek isteyen kullanıcıların yeni politikayı kabul etmeleri zorunlu olmayacak ve kullanıcıların işletme hesaplarıyla sohbet etmeleri gerektiğinde kabul etmeleri gerekecek gibi görünüyor.