3 yöntemle doğalgaz faturanız artık ucuz gelecek! Bilmeyenler bin pişman olacak

3 yöntemle doğalgaz faturanız artık ucuz gelecek! Bilmeyenler bin pişman olacak
Doğalgaz faturalarının artış göstermesiyle vatandaşlar zorlanırken 3 yeni yöntem duyuruldu. Yüksek faturalarla karşılaşmak istemeyen vatandaşlar ise tasarruf yöntemlerini araştırmaya başladı. İşte faturalarınızı yarı yarıya düşürme yöntemleri...

Geçtiğimiz aylarda enerji maddelerine zamlar peş peşe gelirken vatandaşların faturalarını tedirginlikle bekliyor. Uzmanlar tarafından faturaları yarıya indirecek yöntemler açıklandı.

YALITIM ETKİSİ

Oturulan evde yalıtım sisteminin olması gerekirken sıcaklıkta ise fazlasıyla etki ediliyor. Binada yalıtım yoksa faturanın neden yüksek geleceği belirli. Doğal gaz tüketiminin yarısının dışarıya aktarırken para kısa süre içerisinde amorti edilebilir. Evinde yalıtımı olanlar ise faturaları en aza indirebilirler.

Doğalgaz indirme yöntemi

MUTFAKTA DOĞALGAZ KULLANIMI

Uzmanlar tarafından mutfakta doğalgaz tüketimi azaltmanın önemli bir yolu, yemeklerinizi kapaklı olarak pişirmek gerekiyor. Yemek pişirirken tencere ya da tavanın kapağıyla kapatılması tavsiye ediliyor. Yemeklerin kapaklı olarak pişirilmesi daha hızlı pişirilmesine yardımcı oluyor.

SU ISITMA YÖNTEMİ

Su ısıtmaya yönelik kullanılan doğal gazdan tasarruf elde edilirken kişi başına harcanan su miktarı en aza indirilirken hem sudan hem de doğal gazdan tasarruf sağlanıyor. Duşların kısa tutulması, sıcak suyun sıcaklığını gereğinde fazla yükseltilmemesi, musluklardan sızılan sıcak suların önüne geçmek önemli durumlardır. 

Son Haberler