A101'den alışveriş yapanlar dikkat! Skandal görüntü midenizi ağzınıza getirebilir

A101'den alışveriş yapanlar dikkat! Skandal görüntü midenizi ağzınıza getirebilir
Mersin'in Silifke ilçesinde sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili şikayetler üzerine A 101 market zincirinin bir şubesinde inceleme yapılan 11 adet ambalajlı ürün paketinde küflü madde tespit edildi.

Mersin Silifke'de bir müşterinin sosyal medya hesabı üzerinden ilçeye bağlı Saray Mahallesi’nde bulunan market zinciri A101 şubesinden aldığı pastanın küflendiğini iddia eden bir paylaşım yapması üzerine Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Piyasayı araştıran ekip gördüklerine inanamadı. Pastanın saklandığı raflarda bulunan diğer keklerin de küflendiğini fark ettiler.

İşte Görüntüler

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine sosyal medyada adı geçen A101 market zincirinin bu şubesinde inceleme yapan yetkililer, pastalardan bazılarının küflü, eski ve tarihinin geçmiş olduğunu tespit etti. 11 paket küflü kek satan mağazaya yasal işlem ve para cezası uygulandı. Yukarıdaki pastanın üretiminin durdurulduğunu ve bu alandan kaldırıldığı bildirildi.

A101 mersin silifke küflü kek

Pazarı gezen ekip, söz konusu ürünlerin bulunduğu reyonda inceleme yaparak 11 kek paketinin küflü ve yenmez olduğunu tespit etti. Ekip A101 markete 5.996 Sayılı Kanun kapsamında yasal işlem başlattı. Ayrıca para cezası da uygulandı.

A101 mersin silifke küflü kek

Raflardan toplanan küflü ürünleri, test edilmek üzere kentte bulunan İl Tarım ve Orman İdaresi'ne göndereceklerini söylediler. Diğer taraftan da, A101 şubesine insan sağlığına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle ceza uygulanmasına ve bu markanın ürünlerinin mağazalarından kaldırılmasına karar verildi.

Son Haberler