Ağız kokusundan muzdarip olanlar not alsın! Bu besinler ağız kokusunu tarihe gömüyor
Eğer kötü ağız kokusundan şikayetçiyseniz bu adımları mutlaka uygulayın ve bu besinleri tüketmeyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
KÖTÜ AĞIZ KOKUSUNDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ
Kötü ağız kokusu birçok farklı etkene olarak ortaya çıkabiliyor ve insanların günlük hayatlarını adeta bir kabusa çeviriyor. Kötü ağız kokusuna soğan ve sarımsak gibi geçici koku yapan besinler, diş eti iltihaplanmaları, kulak burun boğaz rahatsızlıkları, mide hastalıkları, diş taşı, çürük diş, geniz akıntısı, dişlerin iyi fırçalanmaması, diş ipi kullanılmaması, dil temizliği yapılmaması, yemek kalıntıları, bakteriler ve plak oluşumu sebep olabiliyor. Diş ve diş eti problemleri ağızda kötü kokuya sebep olabileceği için dişleri iyi fırçalamak, diş ipi kullanmak ve diş kontrollerini düzenli yaptırmak önemlidir. Sarımsak, soğan ve baharatlar ağızda kötü kokuya sebep olabileceği için bu besinleri tükettikten sonra ağzınızı çalkalamanız ya da dişlerinizi iyice fırçalamanız gerekiyor. Sigara içilmesi de ağız kokusu yapabiliyor. Ağız kuruluğu da ağızda bakteri üretimine sebep olabileceği için kötü koku yapıyor. Ağız kuruluğuna ilaçlar, tükürük salgısının azalması ve dehidrasyon sebep olabiliyor. Sinüs enfeksiyonu, boğaz enfeksiyonu, diyabet ve böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunları da ağız kokusuna sebep olabiliyor. Kötü kokuları engellemek için ilk olarak düzenli ve iyi şekilde dişlerinizi fırçalamalı, diş ipi kullanmalı ve dilinizi temizlemelisiniz. Karanfil de diş eti iltihaplanmalarına iyi geleceği için günde 2-3 kere 1-2 tane karanfili ağzınızda bekleterek kokulardan kurtulabilirsiniz. Ağzınıza birkaç parça nane atarak kokuların önüne geçebilirsiniz. Düzenli nane çayı da ağız kokularının önüne geçer. Limon içinde olan antioksidanlar sayesinde ağızda oluşan bakterileri engeller.
Suyun ya da çayın içine limon koyarak tüketebilirsiniz. Yemeklerden sonra ağzınıza bir parça peynir alarak kokuların ve çürüklerin önüne geçebilirsiniz. Elma ve armut tüketimi de tükürüğün temizlenmesine ve nefesin ferahlamasına yardımcı olur. Birkaç yaprak maydanoz tüketerek ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz. Kahve çekirdeği de ağızda oluşan bakterilerin öldürülmesini sağlar. Birkaç kahve çekirdeği çiğneyerek ya da tok karnına kahve içerek kokuların önüne geçebilirsiniz. Tarçın baharatı da ağız kokularının önüne geçer. Doğal probiyotik içeren yoğurt ağız kokusunu azaltır. Sakız ya da diş macunu da ağız kokusuna iyi gelir. Bir bardak içme suyunun içine bir tatlı kaşığı karbonat ekleyip gargara yaparak kokudan kurtulabilirsiniz. Adaçayı diş eti iltihaplanmalarına iyi geleceği için ağız kokusunu da engeller. Son olarak bol miktarda su tüketerek ağız kuruluğunun önüne geçebilir ve kokulardan kurtulabilirsiniz. Diş problemlerinden ve ağız kokusundan kurtulmak için düzenli şekilde dişlerin fırçalanması, dil temizleyici kullanılması, bol su tüketilmesi, düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gidilmesi, sağlıklı beslenilmesi ve sigarayı bırakmak öneriliyor.