Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Adana ve o illere kış gelmeyecek! Yazlıkları yeniden çıkarma vakti

Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Adana ve o illere kış gelmeyecek! Yazlıkları yeniden çıkarma vakti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Ancak bu sıcak hava ne kadar süre boyunca etkili olacak? Kış mevsimi hala gelmedi gibi görünüyor...

Ekim ayı boyunca sıcaklık değerlerinde dikkate değer bir artış yaşanıyor. Ülke genelinde, sıcaklıkların mevsim normallerinden 4-5 derece daha yüksek olduğunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için olumlu bir hava durumu öngörüyor. Adeta yazı andıran bu hava şartları, özellikle Akdeniz bölgesinde sıcak bir hafta sonu geçirmeyi düşünenler için güzel bir haber. Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkabilir.

27 Ekim 2023 tarihindeki hava durumu raporuna göre, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri, Kıyı Ege, ve bazı Karadeniz ve Marmara illerinde yağışlı hava etkili olacak. Aynı bölgelerde güçlü rüzgarlar da bekleniyor. Genel olarak, ülkenin büyük bir bölümü bulutlu olacak ve belirtilen bölgelerde yer yer sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık değerleri kuzey ve batı bölgelerde mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer bölgelerde ise ortalama seviyede olacak.
sıcak hava

Rüzgar genellikle güneyden esecek, ancak bazı iç ve doğu bölgelerde kuzeyden esmesi bekleniyor. Özellikle Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgar hızı zaman zaman saatte 60 kilometreye kadar çıkabilir.

Hafta sonu hava tahminlerine gelirsek, büyük bir kısmında güneşli bir hava bekleniyor. Akdeniz kıyıları sıcaklık rekorları kırabilir, 30 derecenin üzerine çıkması muhtemel. Ege bölgesi de yaz sıcaklarına benzeyen 25 derecenin üzerinde sıcaklıkla karşılaşabilir. Pazar günü Marmara ve Karadeniz'de yağışa hazırlıklı olmak gerekebilir, ancak sıcaklıkta büyük bir düşüş beklenmiyor.

Son Haberler