Bu meslekleri yapanlar Almanya yolcusu! Almanya işçi alımı başladı

Bu meslekleri yapanlar Almanya yolcusu! Almanya işçi alımı başladı
Yurt dışında çalışma hayali kuran vatandaşlara Almanya müjdesi! Tüm detaylar haberimizde.

Almanya işçi açığı giderek büyüyor! Türkiye'den çok sayıda işçi alımı yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALMANYA İŞÇİ ALIMLARI BAŞLIYOR

Almanya'da artan yaşlı nüfus sayısı iş gücündeki açığın artmasına sebep olurken Almanya birçok ülkeden işçi alımlarına devam ediyor. Almanya'nın işçi açığı giderek büyürken işe alınan kişilere 3 bin 700 Euro yani 108 bin TL maaş verileceği açıklandı. Yapılan haberlere göre tek başına yaşayacak kişiye kira, yakacak, vergi destekleri haricinde net 563 Euro ödeme yapılıyor. Bu miktarın sene sonuna kadar 502 Euro olacağı ancak yeni senede artacağı söyleniyor. Yardıma muhtaç çiftler bu parayı ayrı ayrı alabiliyor. 

almanya işçi alımları ve maaşları

15-18 yaş aralığındaki çocuk başına 471 Euro ödeme yapılıyor. Güncel olarak bu tutar 420 Euro. 7-14 yaş aralığındaki çocuk başına toplam 390 Euro, 0-6 yaş grubu çocuklar için çocuk başına 357 Euro ödeme yapılacak. Türkiye'den kaçan ve iltica başvuruları kabul edilmeyen kişiler 70 Euro'dan az ödeme alacak ancak iltica başvurusu kabul edilenler paranın tamamını alabilecek. Bir anne ve iki çocuğu için yeni senede 1343 Euro yardım ödemesi yapılacak. Eğer baba da yardıma muhtaçsa üstüne 563 Euro daha eklenecek. Ailenin kira ödemesi, yakacağı, radyo televizyon vergileri de devlet tarafından karşılanacak. Okul yardımı, vergi indirimleri ve kira gelir ödemeler 3 bin 700 Euro'ya kadar çıkacak. 

Son Haberler