Bulaşık deterjanı meğer ne mucizeler yaratıyormuş! Sadece bulaşıkta kullanan üzülecek

Bulaşık deterjanı meğer ne mucizeler yaratıyormuş! Sadece bulaşıkta kullanan üzülecek
Yalnızca bulaşıklarda kullanılan bulaşık deterjanının kullanılan alanları gün yüzüne çıktı. Farklı yerlerde değerlendirmenin yöntemleri vardır. İşte bulaşık deterjanın kullanım alanları...

Bulaşık deterjanını sadece bulaşık yıkarken kullanılmasının yanı sıra farklı 9 alan belli oldu. Gerçek bir leke çıkartıcı olan deterjan, kumaşa ya da halıda ki lekeleri anında temizliyor.

Leke çıkarıcı özelliği olan bulaşık deterjanı bir yemek kaşığı sabunuyla iki bardak sıcak su karıştırılarak lekeler temizlenir. Lekenin kaybolmasıyla beraber temiz bez yardımıyla soğuk su ile sabun kalıntıları temizlenerek kağıt havlu ile kurutulur.

AHŞAP CİLASI

Bulaşık sabunlu su kullanılarak seramik fayans, vinil ya da linolyumdan yapılan zeminler temizlenir ve parlaklık kazanır. Sıcak suyun içerisine iki yemek kaşığı bulaşık deterjanı konularak zemin temizliği yapılır.

bulaşık deterjan

PENCERELERİ PIRIL PIRIL

Cam ve çerçevelerin kirlenmesiyle sıcak suyla beraber bulaşık deterjanı eklenerek temizlik yapılır. Uygulama sonrasında duru su tercih edilerek tekrar iz kalmaması için durulama işlemi yapılır.

YAĞ LEKELERİNE SON

Giysilerde can sıkan yağ lekelerine çözüm bulaşık deterjanında. Lekenin üzerine bulaşık deterjanı koyarak kısa süre bekletilmesiyle çamaşır makinesine atılarak yıkanır.

TAKILARI YENİ GİBİ

Kirli takılarınızı temizlemek için bir bardak suya bulaşık deterjanı konularak kirli takılar kısa süre içerisinde bekletilerek diş fırçası yardımıyla fırçalanır. Bu yöntem ise çelik ürünlerde kullanılması öneriliyor. 

Son Haberler