Bulaşık makinesinde bardakları çizmeyen formül! İlk seferde pırıl pırıl çıkaracak

Bulaşık makinesinde bardakları çizmeyen formül! İlk seferde pırıl pırıl çıkaracak
Mutfak araç gereçlerinin başında gelen bulaşık makinesi kirli bulaşıkların temizlenmesinde yardımcı olurken bardakların çizilmesinden şikayet edenler araştırmalara başladı. Belirlenen yöntemleri uygulayanlar ise bardaklarının çizilmediğini görecek. İşte makine çiziklerine karşı alınacak yöntemler...

Bulaşık makinelerinin bardakları çizmesinin nedeni bulaşık makinesinin kendisi değil şebeke suyunun sertliğinden oluşmaktadır. Çizik çıkan bardakların korunması için yapılması gerekenler ise araştırılmaya devam ediyor. Bardakların çizilmesi nasıl önlenir? İşte detaylar...

SİRKE

Her evde sıklıkla kullanılan ve farklı alanlarda tercih edilen sirke, sağlık açısından oldukça önemlidir. Bulaşık makinesinin parlatıcı kısmına bir miktar sirke dökülmesi bardakların çizilmesini engeller.

bulaşık makinesi çizikleri

DETERJAN AYARI

Bardak çizilmelerinin büyük nedeni ise fazla koyulan deterjanlardır. Makinelerin haznesine konulan fazla deterjan ürünlerin çizilmesine neden olarak gösteriliyor. Bulaşık makinelerinin deterjan bölümünün yarısı dolacak kadar koyulması öneriliyor.

DOĞRU YERLEŞTİRME

Bulaşık makinelerinin içerisine koyulan ürünlerin doğru yerleştirilmesi oldukça önemlidir. Yanlış yerleşim nedeni olarak çizikler oluşmaktadır. Bardak bölümüne bardak, tabak bölümüne ise yalnızca tabak konulması öneriliyor. 

Son Haberler