Dilan Polat'ın şatafatlı hayatı başkasının eline geçiyor! Lüks arabalarla ilgili bomba hamle

Dilan Polat'ın şatafatlı hayatı başkasının eline geçiyor! Lüks arabalarla ilgili bomba hamle
Ünlü iş insanları Dilan ve Engin Polat çiftine ait olan lüks araçlar, Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından gerçekleştirilen inceleme sonucu satışa çıkarıldı. Detaylar haberimizde.

Bir süredir sosyal medya paylaşımlarında lüks hediyeleşmeleriyle Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Dilan ve Engin Polat çifti Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK), hedefi oldu. MASAK araştırmaları kapsamında elde edilen bilgilerle ünlü iş insanları Dilan ve Engin Polat çiftinin mal varlıklarına el koyma kararı aldındı. Bu karar, çiftin iş dünyasındaki faaliyetlerinin detaylı bir incelemesinin sonucunda alındı. İncelenen dokümanlar ve finansal kayıtlar, çiftin mal varlıklarının yasa dışı yollarla edinildiği ve suç gelirlerinin aklanmaya çalışıldığını gösterdi.

Şirket Mallarına El Konuldu ve Arama Kararı Çıkarıldı

Dilan ve Engin Polat çiftinin şirketlerine de el konuldu. D Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 şirkette arama kararı çıkarıldı. 15 şirkete birden aniden yapılan aramaların ardından çiftin şirketlerine ait 22 milyon 372 bin TL'ye el konulması talep edildi. Aramalar sonucunda yapılan talep, 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edilerek 22 milyon 372 bin liraya el konuldu. Kamuoyuna taşınan olay ise sosyal medyada gündem oldu. Dilan ve Engin Polat çiftinin takipçileri ise sevdikleri ünlü iş insanlarına sosyal medya üzerinden yazdıkları mesajlarla destek olmaya devam etti. 

dilan-polat

Gazeteci Erk Acarer'in Ortaya Çıkardığı Satış İlanı

Dilan ve Engin Polat çiftinin lüks araçlarına dair ilginç bir ayrıntı gazeteci Erk Acarer tarafından ortaya çıkarıldı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, çiftin 2 hafta önce 2020 model lüks araçlarını popüler bir ilan sitesi üzerinden satışa sunduğunu ifşa etti. Satış ilanında Polat çiftinin ismine rastlanmasa da, satışı yapan kişilerin çift olduğu belirtildi.

2020 Model Lüks Cip 8 Milyon TL'ye Satışta

Satışa sunulan 2020 model cip, yaklaşık 8 milyon TL fiyatla satışa çıkarıldı. Cipin plakası "34 DP 0088" olarak görülüyor ve bu plakanın Polat çiftinin sahip olduğu araçlara ait plakalar listesinde yer aldığı bilgisi paylaşıldı. 

Engin Polat'ta Cevap Gecikmedi

Gazeteci Erk Acarer'in iddialarının ardından Engin Polat yaşanan bu durumu sosyal medya hesabından paylaştı. İlanda ise "3 ay önce Engin Polat'tan satın alınan 34 DP 0088 plakalı aracı yoğun talep üzerine satıyorum" ifadeleri yer aldığı görüldü. Ayrıca yapılan satışta araca değerinin üstünde bir fiyat biçildiği ifade edildi. 8 milyon liraya satılan aracın şu an 10 milyona yakın bir fiyatla satışa sunulduğu ifade edildi.  

dilan-engin-polat-satıiş

Dilan ve Engin Polat Çiftinin Hukuki Süreçleri ve Gündemi

Dilan ve Engin Polat çifti, yaşadıkları hukuki süreçlerin yanı sıra mallarına el konulması ve lüks araçlarını satışa çıkarmalarıyla gündemin odağında bulunuyor. Kamuoyu, bu olayları yakından takip ederken, çiftin geleceği hakkında merak da devam ediyor.

Vergi Kaçırma Davasında Son Durum

Dilan ve Engin Polat çifti, vergi kaçırma iddiaları ve şirketler arasındaki şaibeli ilişkilerle gündeme gelmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sürecinde sosyal medyada büyük yankılar uyanmış, Dilan ve Engin Polat çifti ise peş peşe açıklamalar yaparak çalışmalarına devam ettiklerini büyük şirketler yönettiklerini ifade etmişlerdi. Yaşanan gelişmelerden ise çiftin birçok arkadaşı da etkilenmişti. 

Dilan Polat'ın uzun bir süre yakın arkadaşı olarak bilinen ancak üç yıl önce arkadaşlıklarını bitiren Nez Demir'de yaşanan soruşturma kapsamında sorunlar yaşadığını gündeme getirmişti. Sosyal medya fenomeni ve güzellik salonları işleten Nez Demir ailesinin mal varlıklarına kadar el konulduğunu sosyal medya üzerinden ağlayarak paylaşmıştı. 

Peki, Polat çiftinin dava sürecinin son durumu ne? İşte detaylar...

Suçlamalar ve Adli Kontrol Tedbiri

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat ile diğer şüpheliler hakkında suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na muhalefet suçlarından işlem başlattı. Şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı.engin-polat

Mal Varlıklarına El Konuldu ve Kısıtlılık Kararı

Polat çiftinin mal varlıklarına el konuldu ve dava dosyası hakkında kısıtlılık kararı verildi. Ayrıca Dilan ve Engin Polat çifti yurt dışına mı kaçtı iddiaları üzerine Polat çiftine yurt dışına çıkma yasağı getirildi. 

MASAK Raporunda Şaibeli İlişkiler ve Sahte Belge İddiaları

MASAK tarafından yapılan araştırma kapsamında araştırılan işletmeler şunlardır: Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat bireysel şirketi ve Engin Polat Alüminyum.

MASAK raporuna göre, Dilan Polat'ın internet üzerinden gerçekleştirdiği satışlardan elde ettiği kurum gelirlerini azaltmak amacıyla sahte belgeler kullanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Ayrıca, 'Rise and Shine Kozmetik' şirketinin de sahte belge düzenleyen bir işletme olduğu açıklandı. Üç tedarikçi işletmenin sahte belge düzenlemiş olabileceği ve bu işlemler sonucunda 225 milyon 743 bin lira değerinde mal alımının gerçek olmadığı belirlendi. 

Son Haberler