En kolay ütü yapma formülü! Kırışıklıkları anında açıyor

En kolay ütü yapma formülü! Kırışıklıkları anında açıyor
Ütülenmiş kıyafetlerin çekiciliğini seviyor ancak ütülemeyi sevmiyorsanız endişelenmeyin, yalnız değilsiniz. Bu konuda çok fazla ilgi gören tek bir yöntem var.

Çamaşır makineleri ve kurutucular hayatı çok kolaylaştırıyor ancak ütülemeyi kolaylaştıran mekanizmalar henüz tam olarak geliştirilemedi. Bu yüzden istesek de istemesek de saatlerce ütü yapıyoruz. Artık ütü konusunda endişelenmenize gerek yok, çünkü ütüyü kolaylaştırmanın yolları var.. Teknoloji ilerledikçe ütüleme sırasında gereken eforun azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Ütülemeyi Kolaylaştıracak 7 İpucu

Ütüleme işlemi çoğu zaman zahmetlidir. Ütülemeyi kolaylaştırmanın birkaç yolu vardır. Bu yöntemler ise sırasıyla şöyledir:

Ütülemeye başlamadan önce kıyafetlerin kurumasını beklemeyin. En iyi sonucu almak için kıyafetlerinizi tamamen kurumadan ıslak ütüleyin. Çamaşırlarınızı kuruttuktan sonra kontrol edin ve ütülemeden önce tamamen kurumasını bekleyin.

En kolay ütü yapma formülü

Konforlu bir ütü deneyimine hazır olun. Ütü yapmadan önce ütü masasının yüksekliğini omuzlarınızı zorlamadan rahat çalışabileceğiniz bir şekilde ayarlayın. Ütüyü suyla doldurun ve ütünün alt plakasının temiz olduğundan emin olmak için ütü masasının kenar kısmına tem,z havlu asın.

Çamaşırlarınızı ayırın ve çamaşırlarınızı giysi bakım etiketinde belirtilmiş olan sıcaklığa göre ayırın. Her zaman için en düşük sıcaklıkla ütülenmesi gereken giysiyle başlayın. İpek gibi daha az ısı gerektiren hassas giysiler önce ütülenebilir, denim giysiler daha uzun süre dayanır.

Lütfen uygun sıcaklığı seçin. Ütü sıcaklığını ütüleyeceğiniz giysiye göre ayar konumuna göre getirmeyi unuytmayın. Buhar fonksiyonunu açın. Şayet giysinizde yıkama talimatı yoksa önce düşük sıcaklıkta tersten ütülemeyi deneyin. Sıcaklık çok yüksekse çamaşırlar ütüye yapışabilir veya deforme olabilir.

Ütüleme sırası: Gömleği ütülerken yakasından başlayın. Yaka kenarlarını dıştan içe doğru ütülemek yakada kırışıklık oluşmasını önleyecektir. Yakanın ve manşet arkalarını da ütüleyin. Dikişi koltuk altından tutmak kolunuzu düz tutmanıza yardımcı olacaktır. Kolları ütüledikten sonra ise sırt ve omuz bölgelerine, öne ve arkaya geçin.

Bu kolay ütüleme ipuçlarını takip ederek daha az çabayla daha hızlı ütü yapabileceksiniz.

Ütü bakımı önemlidir!

 Ev eşyalarından biri olan su ütüsü, günlük hayatta yaygın olarak kullanılan pratik bir araçtır. Buhar oluşturmak için su kullanan ütüler zamanla kireçlenmeye neden olabilir. Kireçlenme ütünüzün performansını düşürebilir, aynı zamanda zarar da verebilir. Bu nedenle ütünüzü düzenli olarak temizlemeniz önemlidir.

Son Haberler