Fırınınızı sakın böyle çalıştırmayın! Hem malınızdan hem paranızdan olabilirsiniz

Fırınınızı sakın böyle çalıştırmayın! Hem malınızdan hem paranızdan olabilirsiniz
Fırın kullanımlarında dikkat edilmesi gereken hususlar belli oldu. Kimileri için fırın ile yapılan yemekler lezzetli kabul edilirken vazgeçilmez hal geliyor. Fırın kullananların çoğunun yaptığı hatalar haberimizde.

Lezzetli yemekler pişirmek için tercih edilen fırınlar kullanımlarında oldukça farklılık gösteriyor. Fırın kullanan çoğu kişinin sık sık yaptığı hatalar bulunurken yemeklerin tadını direkt olarak değiştiriyor. Ailenize enfes yemekler pişirmek isteyenler fırınınızı kontrol edin.

FIRIN TEMİZLİĞİ

Fırın temizliğini yapmak için çeyrek su bardağı tuz, çeyrek su bardağı karbonat ve yarım 1 su bardağı su karıştırılır ve metal görünen noktalara dokunmadan yağlı ve kirli görüntü kaldırılıyor. Hava giriş çıkışı engellenen kirler ve yağları bezle temizlenir.

Fırın düğmelerine doğrudan sıkılan temizlik spreyleri onların bağlı olduğu elektrikli devrelerin içine girebileceğinden ciddi problemler yaşanabilir.

fırın kullanımı

Kış aylarında birçok kişi bu yöntemle ısınmaya başvururken fırınların ısınma kaynağı olarak tercih edilmesi dikkat çekiyor. Eğer gazlı fırın kullanıyorsanız ve fırını ısıtıp kapağını açarsanız ısınabilirsiniz.

Pişen yemeklerden damlayan ya da dökülen parçaların fırını kirletmek istemeyenler için fırının tabanına alüminyun folyo sermek gerekir. Çünkü alüminyum folyo ısıyı yansıtır ve fırının sıcaklığına etki eder.

Son Haberler