Gençlik iksirinde doğal yöntem! Kolajen deposu olan o besin kapış kapış gidecek

Gençlik iksirinde doğal yöntem! Kolajen deposu olan o besin kapış kapış gidecek
Kollajen, cilde yapısını, elastikiyetini ve esnek yapıyı veren proteindir. Birçok kolajen türleri bulunmaktadır. Bilindiği üzere vücudumuz esas olarak tip 1, tip 2 ve tip 3'ten oluşur. Yaşlandıkça, cildiniz her yıl daha da az miktarda kolajen üretir, bu da cildinizin daha ince ve kırışmaya daha yatkın olmasına neden olur. Bununla birlikte, bu kolajeni yiyecekler yoluyla geri alabilirsiniz. İşte, zengin kolajen depoları..

Beslenme uzmanı olarak görev yapan Krista Goncalves, kolajen ile ilgili yaptığı açıklamasında, diyetin cildinizin nasıl göründüğü ve genç göründüğü konusunda inanılmaz bir rol oynadığını belirterek, "Bunların hepsi kollajen miktarına bağlıdır." dedi.

Son zamanlarda sıkça görülen kolajen takviyeleriyle birlikte kolajen içeren besinlerin arasındaki farklar hakkında bilgiler veren beslenme uzmanı Carrie Gabriel ise, "Kemik suyu gibi yiyecekler muhtemelen takviyelerden daha iyidir çünkü vücutta kolayca bulunabilen biyolojik olarak kullanılabilir kolajen formları içerirler" diye konuştu.

Kolajen deposu olan besinler

Beslenme ve yaşlanmanın üzerinde 2012 yılında yapılan bir araştırmada, meyve ve sebzelerin aslında cilt sağlığını iyileştirme konusunda en güvenli yaklaşım olduğu sonucu çıkarıldı. Kollajen açısından zengin yiyecekler ya da kolajen üretiminin artmasını sağlayan yiyecekler yemek, cildinizin ihtiyaç duyduğu yapı taşlarını yani amino asitleri oluşturmaya da yardımcı olur. Beslenme uzmanı Katie Davidson'un bu konudaki açıklamasında "Kolajen sentezi ile ilgili üç amino asit önemlidir. Bunlar; prolin, lizin ve glisin'dir" ifadeleri kullanıldı.

Kolajen deposu olan besinler

KEMİK SUYU

Hayvan kemiklerini suda kaynatma işleminin kolajeni çıkardığı düşünülmektedir. Evde yaparsanız ekstra lezzet için çorbaya baharat da ekleme imkanınız bulunmakta. Davidson, "Kemik suyu kemik ve bağ dokusundan yapılmasından kaynaklı kalsiyum, magnezyum ve fosforun yanı sıra içeriğinde kollajen, glukozamin ve amino asitlerin olduğunu söyledi.

Pek çok kollajen takviyesinin tavuktan yapılmasının bir nedeni bulunuyor. Herkesin en çok tükettiği beyaz et bu madde açısından oldukça zengindir. Tavuk dokusu kollajen açısından zengindir.

BALIK

Kolajen deposu olan besinler

Diğer hayvanlarda oldupu gibi balıkların da kollajenden yapılmış kemikleri ile bağları vardır. Bu güne kadar yapılan bazı araştırmalarda deniz kolajeninin en emilebilir kolajenlerden biri olduğu iddia edilmiştir. Bununla birlikte, öğle yemeğinde tükettiğiniz ton balıklı sandviç ya da akşam yemeğinde yediğiniz somon balığı kesinlikle kollajen alımınızı artıracak olsa da, balık "etinin" diğer kısımlarının daha az kolajene sahip olduğunu unutmamalısınız.

Gabriel, "Balığın kafa, pullar ve gözbebeklerinde en yüksek kollajen içeriğine sahip kısımlarını yememe eğilimindeyiz" şeklinde ifadeler kullanırken araştırmacılar balık derisini bir kollajen peptit kaynağı olarak kullanıyorlar.

YUMURTA AKI

Kolajen deposu olan besinler

Diğer birçok hayvansal üründeki gibi yumurta da bağ dokusundan yoksundur ancak yumurta akı, kollajen üretiminde gerekli amino asitlerden birisi olan prolini yüksek miktarda içermektedir.

TURUNÇGİLLER

Kolajen deposu olan besinler

C vitamini, vücudun kolajenin öncüsü olan prokollajen üretimi için önemli bir rol üstlenmiştir. Bundan dolayı yeteri kadar C vitamini almak oldukça önemlidir. Bu nedenle, yeterince C vitamini almak çok önemlidir. Portakal, greyfurt, limon gibi turunçgiller aslında kollajen açısından da zengindir.

ORMAN MEYVELERİ

Kolajen deposu olan besinler

Turunçgiller genellikle C vitamininin içeriği gibi lanse edilir, ancak meyveler de iyi bir C vitamini kaynağıdır. Aslında çilek, portakaldan daha çok C vitamini sağlamaktadır. Ahududu, yaban mersini, böğürtlen igib meyveler de yüksek dozlardır. Davidson, "Ayrıca meyveler, cildi hasardan korumayı sağlayan antioksidanlar açısından zengindir" diyor.

SARIMSAK

Kolajen deposu olan besinler

Sarımsak, patates kızartması makarna yemeklerine lezzet katmakla kalmaz, kolajen üretimini de artırır. Gabriel, “Sarımsak, kolajenin sentezini ve parçalanmasını önleyen bir eser minerallerden olan ükürt açısından zengindir” ifadelerini kullandı. Gabriel, ayrıca Bununla birlikte, alımınıza bağlı olduğunu bilmek önemlidir. "Kolajenin faydalarını elde etmek için muhtemelen çok fazla kolajene ihtiyacınız var" diye konuştu.

Bununla birlikte, sarımsağın birçok faydası vardır, bu nedenle onu normal diyetinizin bir parçası şeklinde düşünmek gerekir.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Kolajen deposu olan besinler

Yeşil yapraklı sebzelerin sağlıklı beslenmede önemli bir rol oynadığını hepimiz biliyoruz. Aslında estetik bir etkisi de var. Ispanak, lahana gibi sebzeler renklerini antioksidan özellikleri ile tanımlanan klorofilden alırlar. Gabriel, "Birkaç çalışma, klorofil tüketmenin ciltteki kolajen öncüllerini artırdığını göstermiştir" dedi.

Son Haberler