Geniz akıntısını bıçak gibi kesen doğal çözüm! Öksürük krizleriniz bitecek

Geniz akıntısını bıçak gibi kesen doğal çözüm! Öksürük krizleriniz bitecek
Bir üst solunum yolu hastalığı olan Geniz akıntısı, boğazın arka kısmında aşırı mukusun hissedildiği bir durumdur. Gereğinden fazla salgılanan mukus miktarı nedeniyle boğazda hissedilir. Hayatı tehdit eden bir hastalık olmasa da kişinin yaşam kalitesini düşürür. Peki evde hangi yöntemlerle geniz akıntısına çare bulabiliriz. İşte detaylar...

Geniz akıntısına alerjiler, soğuk algınlığı veya akut veya kronik sinüzit neden olabilir. Her türlü ilacı içtiniz ama geniz akıntısı durmadı ise bu bitkiler ile tedavi yöntemini denemeniz de fayda var. Detaylar haberimizde...

banka

GENİZ AKINTISINA NE İYİ GELİR? 12 BİTKİSEL ÇÖZÜM

Özellikle kış aylarında geniz akıntısı burun ve sinüs tıkanıklığına neden olur. Sağlıklı nefes alabilmek için geniz akıntısını evde iyileştirecek yöntemler uygulamalayabilirsiniz.

EVDE GENİZ AKINTISI NASIL GEÇER?

Burnunuz ve sinüsleriniz sağlıklı düzeyde nefes almanıza yardımcı olur. Çevresel faktörlerden etkilenen hassas yapılarınız varsa ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürmüyorsanız burnunuz ve sinüsleriniz çevresel zararlardan etkilenebilir. Bu hasar nedeniyle çeşitli hastalıklar ortaya çıkar.

GENİZ AKINTISINA NE İYİ GELİR?

Sarımsak

Limon Suyu

Portakal Suyu

Elma Sirkesi

Ananas Suyu

Nane Yağı

Lavanta Yağı

Zencefil

Bal

Yeşil Çay

Adaçayı

Zerdeçal

Sağlık ve düzenli doktor muayenelerinin göz ardı edilemeyeceğini hatırlatıyor, doğanın sunduğu bitkisel tedavilerin de faydalı olabileceğini vurguluyoruz. Burnunuzda ve sinüslerinizde geniz akıntısı sorunu yaşıyorsanız aklınızdaki geniz akıntısı çözümü nedir sorusunun doğru cevabını burada bulabilirsiniz.

En kesin tedavi ve net sağlık sonuçları için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Önerilerimiz hafif rahatsızlıklar için geçici bitkisel ev ilaçlarını içerir. Bu bir reçete değil. Sağlıklı günler dileriz…

GENİZ AKINTISI NEDİR?

Bazen boğazınızda balgam varmış gibi hissedebilirsiniz. Yatar pozisyonda uyurken ve dinlenirken buna özellikle dikkat edersiniz. Geniz akıntısı, burun ve sinüslerden boğaza doğru hareket eden sıvının adıdır. Bu damlamaya Geniz akıntısı denir.

 Birçok insan boğazda mukus birikmesi yaşayabilir. Bu bozukluğun tedavisi var. Geniz akıntısına İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafından bitkisel tedavilerle tedavi edilmiştir. Şimdi gelin bitkisel burun sonrası damlama çözümünü en basit ve en ekonomik yöntemle sizlere sunalım. Ancak hiçbir tavsiyenin doktorunuzun tavsiyesinin yerini alamayacağını vurgulamak isteriz.

GENİZ AKINTISINA NE İYİ GELİR? EVDE 12 BİTKİSEL ÇÖZÜM

Bilgiler reçete teşkil etmez. Uygulamadan önce doktorunuzun tavsiyesini alın.

MARKET

SARIMSAK

Burun akıntısını nasıl durduracağınızı sorduğunuz zaman bu süreçte bol miktarda sarımsak yemenizi öneririz. Sarımsak doğal bir antibiyotiktir ve geniz akıntısına neden olan durumların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Vücudun savunma mekanizmalarını uyarır ve sinüsleri açar.

Sarımsak çiğ olarak tüketilebildiği gibi gün içerisinde öğünlere de eklenebilir. Burun akıntısına ne iyi gelir ve bu sorunu doğal yollarla nasıl çözerim diye merak ediyorsanız bu durumla sık sık karşılaşmamak için sarımsağı bağışıklık güçlendirici olarak kullanabilirsiniz.

banka

LİMON SUYU

Geniz akıntısının nedenleri arasında bağışıklığın azalması yer alır.Vücudun direncini yeniden kazanmak için bol miktarda C vitamini takviyesi yapmak gerekir. Burun akıntınızın olduğu günlerde iyi bir C vitamini kaynağı olan limonlu su içebilirsiniz.

 İsterseniz sinüs temizliğini hızlandırmak için limon suyuyla gargara yapabilirsiniz. Antioksidan ve C vitamini kaynağı olan limon, mukusun hızla atılmasını kolaylaştırır. Taze limon suyu sıkmak da etkisini artıracaktır.

banka

PORTAKAL SUYU

Geniz akıntısı her mevsim ortaya çıkabilir. Eğer bu durum kış günlerinde gerçekleşirse durum daha da yorucu ve stresli hale gelebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilen portakal, burundan damlama şeklinde meyve suyu olarak da tüketilebilir.

Portakal suyu C vitamini içerdiğinden mikrop ve bakterilerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Taze portakal suyu içerek burun akıntısından doğal yollarla kurtulabilirsiniz.

banka

ELMA SİRKESİ

Burun akıntısına ne iyi gelir, evde hızlı bir şekilde neler yapabilirsiniz diye merak ediyorsanız ve elinizde doğal elma sirkesi varsa, şanslısınız! Elma sirkesi de antibiyotik etkisi olan ve geniz akıntısına iyi gelen besinlerden biridir. 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek tükettiğinizde geniz akıntısını ortadan kaldırmış olursunuz.

 Elma sirkesi solunum yollarının açılmasına yardımcı olarak daha kolay uyumanıza ve nefes almanıza yardımcı olur. Elma sirkesinin tadı acı ise bir miktar bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Suyla seyreltmeden tüketmemenizi tavsiye ederiz.

banka

ANANAS SUYU

Ananas güçlü antioksidan özelliklere sahip meyvelerden biridir. Burun sonrası damlama durumunda tercih edebilirsiniz. Ananas suyunun antibakteriyel etkisi sayesinde vücudunuzu mikroplara karşı koruyacaksınız. Ananas suyu içerken taze ve organik meyve sularını tercih etmenizi öneririz.

banka

NANE YAĞI

Burun akıntısından nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız en taze seçeneklerden biri de nane. Burun sonrası damlama ile nefes almayı kolaylaştırmanın bir yolu da nane yağı kullanmaktır. Nane yağının serinletici etkisi vardır ve burnunuzdan nefes almayı kolaylaştırır.

Uyuyacağınız odada nane yağını bulundurarak da geniz akıntısı riskini en aza indirebilirsiniz. İsterseniz 1 damla nane yağını 1 bardak suya karıştırıp içebilirsiniz. Nane yağı, geniz akıntısı için önerilen doğal çözümlerden biridir. Kalıcı burun akıntısına neyin sebep olduğu sorusunun cevaplarından biri alerjilerde yatmaktadır. Alerjiden dolayı geniz akıntısına ne iyi gelir diye merak edenler için nane yağı koklamak da bir alternatif. Nane yağını sıcak suya döküp dumanını soluyabilirsiniz.

banka

LAVANTA YAĞI

Burun akıntısına ne iyi gelir, bitkisel yağlardan faydalanılır mı diye merak ediyorsanız lavanta yağı aromatik kokusuyla imdadınıza yetişecektir. Balgam ve geniz akıntısına neyin iyi geldiğini merak ediyorsanız canlandırıcı lavanta yağı kullanmaktan yararlanabilirsiniz.

 Lavanta yağı da nane yağı gibi baharatlı kokusuyla burun kanallarını rahatlatır. Burun sonrası damlamanın neden olduğu balgamın giderilmesi sürecini hızlandırmaya yardımcı olan lavanta yağı, aynı zamanda nefes almayı da kolaylaştırır.

 Doğal tedaviler arasında sıklıkla bahsedilen lavanta yağı artık geniz akıntısı tedavisinde de kullanılıyor. Hatta lavanta yağını suyla karıştırıp soluyarak burun akıntısından bile kurtulabilirsiniz.

banka

ZENCEFİL

Burun akıntısına ne iyi gelir, evde neler yapılabilir diye merak ediyorsanız en iyi çözümlerden biri zencefildir. Zencefil bakteri ve enfeksiyonları yok etmeye yardımcı olur ve geniz akıntısının neden olduğu rahatsızlıkları ortadan kaldırır. Zencefilin vücudun direncini arttırıcı, kan dolaşımını hızlandırıcı ve sinüs tıkanıklığına neden olan sıvıları dışarı atıcı etkisi bulunmaktadır.

Geniz sonrası öksürüğe ne iyi gelir diye merak ediyorsanız buhar banyosundan da faydalanabilirsiniz. Zencefil çayı, zencefil buharı ve zencefil suyu geniz akıntısının giderilmesinde etkilidir. Zencefil, tarçın, bal ve limon karışımı da geniz akıntısı için önerilen karışımlardan biridir. Postnazal akıntınız yeni başlıyorsa, çok fazla ilerlemeden zencefil yiyerek onu durdurabilirsiniz.

banka

BAL

Bal, vücudun direncini korumaya yardımcı olan faydalı besinlerden biridir. Balı çeşitli besinlerle karıştırıp tüketerek geniz akıntısını önleyebilirsiniz. Ballı bitki çayı içebilirsiniz. Geniz akıntısına zeytinyağı ve bal karışımıyla da giderilebilir.

Aslında organik bal iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Burun akıntısından nasıl kurtulacağını merak eden kişiler balı zencefil, tarçın ve limonla karıştırıp macun haline getirip içebilirler.

banka

YEŞİL ÇAY

Antioksidan yeşil çay, geniz akıntısı olan kişilerin fincanlarında her zaman bulunur. Yeşil çay iltihabı gidermede, vücudu arındırmada ve atılımı durdurmada güçlü bir etkiye sahiptir. Günde iki kez yeşil çay içerek sinüslerinizin temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz. İsterseniz yeşil çay demleyip buharını soluyarak doğal tedavi uygulayabilirsiniz.

banka

ADAÇAYI

Burun akıntısına ne iyi gelir sorusu Saraçoğlu tarafından tartışılıyor ve İbrahim Saraçoğlu adaçayı öneriyor. Adaçayı çayını yaklaşık 10 dakika kadar demledikten sonra süzüp içebilirsiniz. Adaçayı demlenirken zamanlama önemlidir; çünkü bitki çok sıcak suda bekletildiğinde zehirli maddeler ortaya çıkabilir ve çayın tadı acılaşabilir.

MARKET

ZERDEÇAL

 Zerdeçalın burun akıntısına iyi gelip gelmediği sorusunun cevabı evettir. 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozunu süt ve bal ile karıştırıp içebilirsiniz. Süt içmek istemiyorsanız sadece bal içeren karışımı da deneyebilirsiniz. Zerdeçal, zengin tadı, aroması ve zengin içeriği sayesinde burun açıcı etki yaratır.

GENİZ AKINTISI NASIL ÖNLENİR?

Evinizin ve yaşam alanınızın havasının temiz ve nemli olduğundan emin olun.

Özellikle kış aylarında soğuk, rüzgârlı ve kuru havalarda açık havada kalmayın; Mümkünse eşarp kullanın.

Gün içerisinde vücudunuzun sıvı dengesini korumak için bol su için.

Sigara içilen alanlarda kalmayın; Tütün kullanımını sınırlayın veya sigarayı tamamen bırakın.

Gündüz evden çıktığınızda ve akşam döndüğünüzde burnunuzu deniz suyu bazlı bir spreyle temizleyin. Kahve, çay ve alkolün idrar söktürücü özelliği vardır; Bir başka deyişle vücut sıvılarının kaybına neden olur. Bu içecekleri sınırlayın veya bunlardan kaçının.

GENİZ AKINTISI NEDEN OLUR?

Bu duruma duyarlı organizmalardaki iklim değişiklikleri, bazen de ilaç tedavisi neden olur.

Sinüzit geniz akıntısına neden olur.

Bazı hamile kadınlar hamilelikten sonra burun akıntısı yaşayabilir.

Baharatlara veya farklı gıdalara karşı alerjiler de geniz akıntısına neden olabilir. Keskin Kokular, parfümler ve yiyecek kokuları da bu duruma neden olabilir.

Tozlu, açık bir ortamda çalışmak geniz akıntısına neden olur.

Burun yoluyla madde kullanmak geniz akıntısına neden olur.

Burun kıllarının azalması ve iç dokuların zarar görmesi akıntıya neden olur.

Beyin ve omurilik sıvısının sızıntısı geniz akıntısına neden olabilir. Çalışma ortamından kaynaklanan nedenler geniz akıntısına neden olabilir.

GENİZ AKINTISI BELİRTİLERİ, NASIL ANLAŞILIR?

Geniz akıntısının belirli belirtileri vardır. Eğer listemizdeki belirtileri yaşıyorsanız doktorunuza görünmenin vakti gelmiş demektir!

Baş ağrısı

Çok sık hapşırma

Gözlerde sulanma

Nefes darlığı

Boğazda kaşıntı ve yanma hissi

Sürekli balgam hissi

Gece olunca yaşanan öksürük nöbetleri

Kulak enfeksiyonları

Tükürme isteği

GENİZ AKINTISI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Geniz akıntısı tıbbi yardımla iyileştirilebilir. Bunu yapmak için bir KBB uzmanına başvurmalısınız. Doktorunuzun size vereceği tedaviler şu şekilde olacaktır:

Doktorunuz sinüslerinizi açmak için size ilaç ve gargara verebilir.

İlacın düzenli kullanılması ve tedavi tamamlandıktan sonra tekrar doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Testin sonuçları sinüs kanallarının durumunu belirleyecektir. Tedavi sırasında bulunduğunuz ortamın son derece hijyenik ve iyi havalandırılmış olduğundan emin olun.

Kullanacağınız ilaç mukus yumuşatıcı ve burun tıkanıklığı gidericidir. Bu ilaçların düzenli kullanımı hastalığı iyileştirecektir.

Bu süreçte bol su da içmelisiniz. Su mukusu inceltir ve dışarı atılmasını kolaylaştırır. Su içerek hem ilacın etkisine destek vermiş olursunuz, hem de vücudunuzun sıvı dengesini koruyarak burun akıntısını önlemiş olursunuz.

GENİZ AKINTISI ZARARLARI NELERDİR?

Geniz akıntısı tedavi edilmezse birçok sağlık sorununa yol açabilir. Bazı kişilerde geniz akıntısının akciğerlere zararlı olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle hastalığın ilk gününden itibaren doktora başvurmak gerekir. Geniz akıntısının olası zararlı etkileri şunlardır:

Bu durum ağız sağlığınızı etkiler çünkü sıklıkla tükürmek isteyeceksiniz.

Tedavi edilmezse kronikleşebilir. Ayrıca orta kulak enfeksiyonlarına neden olarak işitmeyi yavaşlatabilir.

Geniz akıntısı boğazın şişmesine neden olur ve bu da kronik hastalıklara yol açabilir.

Son Haberler