Hastalıklara karşı kalkan gibi koruyan kış çayı tarifi! Sadece 3 baharatla yapılıyor

Hastalıklara karşı kalkan gibi koruyan kış çayı tarifi! Sadece 3 baharatla yapılıyor
Havaların soğuması ile beraber hastalıklılarda artmaya başladı. Kışın bu hastalıklardan korunmak için sizlere hem lezzetli hem de koruyucu özelliği yüksek bir çay tarifi vereceğiz. İşte detaylar…

Yağmurlar yağmaya başladı ve havada her geçen gün daha da soğuyor. Soğuk havalarda hasta olmamak mümkün değil. Kışın bağışıklık sisteminizin güçlenmesi için bitki çayları içiyorsanız bu tarif tam size göre. Detaylar haberimizde…

banka

İÇİNİZİ ISITACAK SICACIK BİR ÇAY TARİFİ...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar da yayılmaya başlıyor. Hastalanmadan önce önlem almak en iyi yöntemlerden biridir.

 Evde hazırlanan doğal çay tarifleri sayesinde kişiler grip ve soğuk algınlığından uzak duracak. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yapmamız gereken ilk şey bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Bu sayede ciddi hastalıklara yakalanmadan kış aylarını sağlıklı ve enerji dolu geçiriyoruz.

Kış aylarında bağışıklık sistemini korumak ve güçlendirmek için evde bulunan malzemelerle sıcak çay yapılabilir... Soğuk bir kış gününde pencereden kar yağışını izlerken sıcak çayın tadını çıkarırken sağlığımızı da koruyabiliriz.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUYAN KIŞ ÇAYI TARİFİ

KIŞ ÇAYI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER;

7-8 adet çubuk tarçın

2-3 halka taze zencefil

1 adet taze limon

2 yemek kaşığı bal

1,5 litre su

5-6 adet karanfil

ÇAYIN HAZIRLANIŞI;

Bal dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve tel süzgeçten geçirin. Bardağın içine döktüğünüz içeceğe 2 yemek kaşığı bal ekleyin ve hala sıcakken için. Günde bir veya iki bardak çay içebilir, diğer günlerde tekrar ısıtabilirsiniz. Enerji ve besin değeri açısından günde en fazla iki bardak kış çayı tüketmek daha iyidir. - Eğer şekersiz çay içmeyi sevmiyorsanız pudra şekeri yerine biraz bal ekleyebilirsiniz.

KIŞ ÇAYININ DİĞER FAYDALARI: Demleyeceğiniz kış çayı hem sağlıklı bir bağışıklık sistemi oluşturacak hem de vücudu toksinlerden arındıracaktır. Kış çayının detoks etkisi olduğunu ve kalori içerdiğini düşünüyorsanız bal miktarını azaltabilirsiniz. Ancak bal sağlığa oldukça faydalıdır ve vücudun enerji ihtiyacını karşılayan besinlerden biridir.

Son Haberler