Kalp hastalıklarına birebir çözüm! Özellikle ritm bozukluğunu tak diye durduruyor
Uzman doktor tek tek anlattı! Bu belirtilerden bu tedaviyle kurtulmak mümkün! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
EN ETKİLİ KALP TEDAVİSİ
Kalp ritminde yaşanan anormallikler kalpte olan elektriksel sinyallerin başlatılmasında ve iletiminden sorumlu sistemin düzgün oluşmaması sonucunda ortaya çıkan bir rahatsızlık olarak biliniyor. Doç. Dr. Murat Ünlü ritim bozukluğu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Bu belirtiler sonrasında kişide çarpıntı, kalbin hızlı ve sert atması, kalpte tekleme ya da durup tekrar çalışma gibi düzensizlikler olabiliyor. Dış faktörlerde kalp ritminde değişikliğe sebep olabiliyor. Yani sıvı kaybı, grip ilaçları, farklı ilaç grupları, gıdalarda olan katkı maddeleri, fazla kafein tüketimi, fazla alkol tüketimi, aşırı sıcaklar ritim bozukluğuna sebep olabiliyor. Özellikle kalp krizi geçiren insanlarda oluşan kalp ritim bozuklukları ölümcül olabiliyor. Kalpte tekleme şeklinde yaşanan ritim bozuklukları kalbin elektrik sistemindeki odaktan kaynaklanan anormal uyarımın olmasıdır. Bu da kalp atım döngüsünde değişikliğe sebep oluyor. Hasta bu kalp atışını şiddetli ya da sert hissedebiliyor. Kalp atışı çok yavaşladığı zaman da düşük tansiyon, aşırı yorgunluk, bilinç değişikliği, bayılma yaşanabiliyor. Ritim bozuklukları yaşla birlikte atıyor. 70-80 yaştan sonra bu oran yüzde 20'lere yükselebiliyor. Kapak hastalıkları, bazı hormon hastalıkları, tansiyon ve şeker hastalığı olan insanların kalp ritim bozukluğuna daha çok dikkat etmesi ve 40 yaşından sonra en az senede 1 kere kardiyoloji uzmanına görünmesi gerekiyor. Atriyal fibrilasyon denen kalp ritminin hızlı ve düzensiz olması yaşla birlikte artıyor ve tedavi edilmediği zaman kalp gücünü yüzde 20-25 arasında azaltır.
Kalp kulakçıklarında kan pıhtı oluşmasına ve bu pıhtının atardamar yatağına atılmasına ve ani damar tıkanıklıklarına sebep olabilir. Kopan pıhtı parçaları genel olarak beyne gidebilir, geçici iskemik ataklara, inmelere sebep olup ciddi sakatlık ve ölüme bile sebep olabiliyor. Bu ritim bozukluğu çoğu hasta tarafından fark edilmiyor. Yapılan muayene ve EKG ile tanınabiliyor. Kalp ritim bozukluğu ne kadar erken yakalanırsa o kadar başarılı olunur. Bazı hastalarda ritim bozukluğunu tetiklemek, başlatmak gerekebiliyor. Bu amaçla hastaya damar yolundan verilen bir takım ilaç testleri, efor testi ya da kateter laboratuvarlarda elektrofizyolojik çalışma yapılabiliyor. Uygulamayla yüzde 70-100 arasında başarı sağlanıyor. Bu anjiyo gibi bir işlem. 2 ya da 3 katater ile bacaktaki damardan girerek kalbe ulaşıyoruz. Kalp ritim bozukluğunun türü ve işlem riskini tespit ederek yakma ya da dondurma yöntemiyle tamamen ortadan kaldırabiliyoruz. Bu yöntemle hasta aynı gün akşamında taburcu olabiliyor. Elektrofizyolojik çalışmayla ritim bozukluğu türüne göre yüzde 70-100 arasında sonuç alabiliyoruz. Kalp sağlığı için doğal beslenmeli, fazla kilolardan kurtulmalı, bilinçsiz diyetten kaçmalı, sigara ve alkol tüketiminden uzak durmalı, düzenli kalp muayenesinden geçmeli, ağır olmayan egzersizler yapmalıdır. 220'den yaşınızı çıkartın, bu rakam spor yaparken ulaşabileceğiniz maksimum kalp atım sayısıdır. Bu rakamın yüzde 65-70 oranına ulaşana kadar spor faydalıdır ancak yüzde 75 sonrasında uzman önerisi almadan zorlamamak gerekiyor. Modern tıpta kullanılan ilaçların içindeki etken maddeler ve miktarları hassas olarak belirleniyor ve her ilaç içine aynı miktarda etken maddeler konuyor. Bu etken madde miktarı ilaç yapısı, verilme sıklığı, ilacı alma şekli gibi değişkenler seneler süren çalışmalar sonrasında belirleniyor. Bitkisel ürün kullanırken alınan etken maddelerde neler olduğu ve miktarları belli olmadığı için birçok hasta için zararlı oluyor. Bitkisel takviye alırken mutlaka uzmana danışmak gerekiyor.'