Karamelin tadı güzel, lekesi zor! Tencere dibine yapışmış karameli 3 adımda kolayca temizleyin!

Karamelin tadı güzel, lekesi zor! Tencere dibine yapışmış karameli 3 adımda kolayca temizleyin!
Karamelin yapımı fazlasıyla zor olurken temizlenmesi de aynı oranda zorluyor. Sevilen lezzetlerden olan karameli tencerenin dibinden sıyırmak için püf noktası...

Tencereye yapışan karameli çıkarmak oldukça zor olurken temizlemek için yapılması gerekenler araştırılıyor. Mükemmel bir tavayı çöpe atmak yerine, tencerenizde ki o yapışkan karamel kalıntısını temizlemenin basit yöntemi mevcuttur.

Tencereden kazıyarak karameli çıkarmaya son. Yapılması gereken tek şey kalıntıyı içeren tencerenin biraz su ile kaynatılması gerekir. Şekeri yeniden kristalleşmeyecek kadar aza indiriliyor. Suyun ısınmasıyla şeker, sıcak suda erimeden önce gevşetilerek tavanın kenarından ayrılır. Her söylenen yapıldıktan sonra elinizde bolca su bulunan tava yer alır.

karamel temizliği

Bu yöntem sadece karamel için geçerli değildir. Tüm bulaşıklarda bu şekilde temizlenebilir. Kaşığınızı ve termometrenin ucunu doğrudan tencereye ekleyerek üzerini su geçecek kadar kaynamaya bırakılır. Köpürmeye başlayana kadar kaynatılır ve bu durum yaşandığında kolaylıkla temizlenebilir. Tortunun çözülmesinde yapılması gereken suyun boşaltılması olurken şeker ve su durulanır kolaylıkla temizlenir. 

Son Haberler