Kettledaki inatçı lekeler tek malzemeyle ayna gibi olacak! Atmadan önce mutlaka denenmeli

Kettledaki inatçı lekeler tek malzemeyle ayna gibi olacak! Atmadan önce mutlaka denenmeli
Hızlı bir şekilde sıcak suya ihtiyaç duyduğunuzda kullanışlı cihazlardan biri su ısıtıcısıdır. Hatta bazı durumlarda yanabilir. Peki yanmış su ısıtıcısını nasıl temizlersiniz? İşte yanıtı..

Sıcak suya ihtiyaç duyduğunuzda heme su ısıtıcısına yöneliriz. Bu güvenilir cihaz ise sürekli kullanım ve sık ısınma nedeniyle aşınmaya dayanıklı değildir. Özellikle sıkıntılı bir sorun inatçı yanıklardır. Ancak cihazınızı atmadan önce kilerinizde su ısıtıcınızın daha ışıltılı olmasını sağlayacak basit bir çözüm var. Kabartma tozu..

Bu beyaz toz halindeki maddenin aşındırıcı olduğu bilinmekle birlikte nazik ovma özellikleriyle de dopal temizlik malzemesi olarak kullanılmaktadır. Kullanımı da çok kolaydır. Öncelikle kirli su ısıtıcınızı bulaşık deterjanı katılmış kaynar suda yaklaşık olarak 20 dakika kadar bekletin. Daha sonrasında bezi veya süngeri ıslatın, kabartma tozuna batırın, lekeli bölgeyi hafifçe ovalayın. Birkaç dakika kadar fırçaladıktan sonra ısıtıcı iyice durulayın.

Bu inatçı lekelerin çoğunun solması ya da tamamen yok olması nedeniyle görünümde gözle görülür fark olduğunu anlayacaksınzı.

Ancak yanık izleri inatçıysa ve karbonatın tek başına temizlemesine dayanamıyorsa, dinamik bir kombinasyon (karbonat ve beyaz sirke) kullanmanız önerilir.

Kettledaki inatçı lekeler tek malzemeyle ayna gibi olacak

Su ısıtıcımdaki en inatçı yanık izlerini nasıl gideririm?

Bu güçlü temizleme etkisini elde etmek için 1 bardak karbonatı 1 bardak beyaz sirkeyle karıştırıp macun benzeri bir karışım oluşturmanız gerekir. Bu kombinasyon kabarcıklıdır. Bu onun kirle mücadele konusundaki güçlü yeteneğini gösteren bir tepkidir. Kabarcıklar azaldığında, inatçı lekeleri çözebilecek kalın bir macunla baş başa kalacaksınız.

Bu macunu sorunlu bölgeye bol miktarda uygulayın ve yaklaşık olarak 20 dakika kadar bekletin. Bu bekleme süresi, karışımın leke üzerine nüfuz etmesine ve bileşenlerini parçalamasına imkan tanır. Macunu gereken süre kadar bıraktıktan sonra bölgeyi sünger ya da çelik yünü ped ile ovalayın. Kabartma tozunun aşındıran etkisi beyaz sirkenin de asidik çözme gücüyle lekenin kalktığını görebilirsiniz. Fırçalamadan sonra, kalıntıları gidermek için su ısıtıcısını iyice durulayın.

Evlerimize koyduğumuz kimyasallar konusunda daha bilinçli hale geldikçe, karbonat, beyaz sirke şeklindeki doğal temizleyiciler kullanmak, cihazlarınızın ömrünü uzatmanıza ve yaşam alanınızdaki kirleticileri temizlemenize yardımcı olabilir. Bundan dolayı su ısıtıcınız yıpranmış göründüğünde, kilerinize kısa bir bakışın onu eski ihtişamına döndürmek için yeterli olabileceğini unutmayın.

Son Haberler