Kış gelmeden bunları öğrenin! Doğalgaz faturasını yarıya indirmenin birkaç küçük tüyosu!

Kış gelmeden bunları öğrenin! Doğalgaz faturasını yarıya indirmenin birkaç küçük tüyosu!
Kış gelirken yüksek faturalardan kaçınmak istiyorsanız bu yöntemleri mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Bu basit yöntemleri uygulayarak doğalgaz faturalarınızı yarı yarıya düşürebilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FATURA DÜŞÜRME YÖNTEMLERİ

Kış aylarında gelen yüksek faturalardan kurtulmak için yöntemler arıyorsanız bu haber tam size göre. Kış aylarında sorun yaşamamak için pencerelerin yaz kış ayarını yapmayı unutmamanız gerekiyor. Pencerelerin kenarında olan yuvarlak veya oval pim şeklindeki mekanizmayla kış ayarını yapabilir ve dışarıdan içeriye hava girmesini engelleyebilirsiniz. Ancak pencere kenarında cıvatayı tamamen çevirmemeniz gerekiyor. Yalnızca 90 derece çevirmeniz yeterlidir. Bu ayarı yaptıktan sonra pencere daha sıkı kapanır. Silindir kilit üstündeki çentik sola doğru dönükse lastik daha fazla sıkılır ve hava girişi az olur. Orta durumdaysa standart ayarda demektir ve sağa doğru dönükse yaz ayarı açık demektir. Faturaların yüksek gelmemesi için petek temizliği de önemlidir. 

doğalgaz faturası düşürme yöntemleri

İlk olarak petekler vana bağlantılarından sökülerek banyo ya da balkon gibi rahat bir alanda yan çevrilerek pisliklerinin akması beklenir. Tam olarak boşalmazsa su ile temizlenebilir. Evde basınçlı su makinesi varsa ikinci yöntemle temizlik yapabilirsiniz. İlk olarak banyoda olan boşaltma vanasından su boşaltılır. Su kalmadıktan sonra makineyle 2-3 bas basınçta su püskürtmeli dönüş suyu gelene kadar işlem devam eder. Bu yöntemle petekler içinde olan çamur halindeki su temizlenir. İkinci olarak titreşimli matkap yardımıyla peteklere titreşim uygulayıp petek borusu içinde çökelen çamur kalıntıları sökülür ve sirkülasyonla petek dışına çıkarılır. Titreşimli matkap vana bağlantı noktalarına bağlanır ve 2-3-4 devirde çalıştırılarak 10 dakika bu işlem devam eder. Daha sonra çamurlu suyun aktığı görülür. İşlem sonuna doğru temiz su aktıktan sonra işlem sona erer. Son olarak kombiden ya da sıcak su kazanından eve gelen su hattına arıtma sistemi monte edilir. Bu sistem sayesinde partiküller arındırılır ve temiz suyun girmesine olanak sağlanır. Bu şekilde petekler temiz şekilde çalışmaya devam eder. 

Son Haberler