Köfteyi yoğururken mutlaka bunu yapın! Lezzetini beşe katlıyor

Köfteyi yoğururken mutlaka bunu yapın! Lezzetini beşe katlıyor
Sofraların vazgeçilmezi köfte için önemli püf noktalar paylaşıldı! Tüm detaylar haberimizde.

Eğer çok lezzetli köfteler elde etmek istiyorsanız bu püf noktaları deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KÖFTE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Sofraların vazgeçilmezi ve sevilerek tüketilen köfte için bazı püf noktalarının uygulanması gerekiyor. İlk olarak kıymayı çok iyi yoğurmalısınız ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirmelisiniz. Eğer İnegöl köfte tarzı köfteler yapacaksanız bir gece dinlendirdikten sonra tekrar yoğurabilirsiniz. Köftenize şekil verirken kenarların ince olmaması ve en fazla 1 cm kalınlıkta köfteler olması gerekiyor. İnce olan köfte çabuk yanarken kalın olan köfte ise içi çiğ kalır. Eğer tavada pişirecekseniz tavanızı iyice ısıtmanız gerekiyor. Daha sonra yağ ekleyip birkaç saniye de yağı ısıttıktan sonra köfteleri dizip orta ateşte pişirebilirsiniz. Eğer ateş yüksek olursa içi çiğ kalır, kısık ateş olursa köfte fazla sulanır. 

köfte yapmanın püf noktaları

Alt yüzeyi kızardıktan sonra köfteyi çevirebilirsiniz. Fırında pişirme işlemi yapacaksanız fırını 200-210 derece arasında iyice ısıttıktan sonra köftelerin üstüne zeytinyağı sürülür. Fan ayarı kapatılır ve kurumaması için fırının içine bir kase su koyabilirsiniz. Kasap köfte yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 750 gram dana köftelik kıyma, 2 tane orta boy kuru soğan, bir çay bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı, bir çay kaşığı kırmızı toz biber, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı kimyon, bir çay kaşığı tuz, iki diş sarımsak. İlk olarak soğanlar rendelenip suyu çıkarılır. Daha sonra kıymanın üstüne malzemeler eklenir ve iyice yoğurma işlemi yapılır. Daha sonra cevizden büyük parçalar koparılır ve şekil verilir. Eğer köftenizi tavada pişirecekseniz az miktarda yağ kullanmalısınız. Köfteler piştikten sonra sıcak şekilde servis yapılır. Yanına taze yeşillikler koyarak sunum güzeliği elde edebilirsiniz. Köfte içindeki baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. 

Son Haberler