Közlenmiş patlıcanı dondurucuya böyle atınca aylarca köz tadı kalıyor!

Közlenmiş patlıcanı dondurucuya böyle atınca aylarca köz tadı kalıyor!
Közlenmiş patlıcanın dondurucuda saklanma koşulları oldukça önemlidir. Derin dondurucuya koyduğunuz patlıcanın kalitesini ve tazeliğini ilk günkü gibi korumak için aşağıdaki ipuçlarına dikkat etmelisiniz.

Közlenmiş patlıcanın dondurucuda saklanma koşulları ve dikkat etmek gereken noktalar şöyle:

1. Patlıcanı iyice kızartın: Patlıcanı dondurucuya koymadan önce iyice kavurmak en önemli adımlardan birisidir. Patlıcanları kızartmanın birkaç yolu vardır, fakat genellikle onları kızartmak için istediğiniz yöntemi seçebilirsiniz. Ortalama olarak patlıcanların 15-20 dakika kadar pişirilmesi, kızartılması için yeterlidir.

2. Soğuduktan sonra hazırlayın: Patlıcanları közledikten sonra biraz soğumaya bırakın. Daha sonra temiz bir çalışma yüzeyine yerleştirin ve sapını ve kabuğunu çıkarın. Daha sonrasında közlenmiş patlıcanları uygun büyüklükte kesin ya da doğrayın.

Közlenmiş patlıcanı dondurucuya böyle atınca aylarca köz tadı kalıyor

3. Dondurucuya uygun saklama kabı: Dondurulmaya uygun, sızdırmaz kaplar veya dondurucu torbaları kullanın. Patlıcan dilimlerinin rahatça sığacağı şekilde bu kapları seçin. Ayrıca, kullanılmadığı zaman hava girmesini önlemek için kabı sıkıca kapattığınızdan emin olun.

4. Patlıcanı tek kat halinde dondurun: Patlıcanları dondurucuya koymadan önce, tek kat halinde yaymaya dikkat edin. Bu, patlıcanın daha hızlı donacağı ve dondurucuda saklanmasının daha kolay olacağı anlamına gelir.

5. Porsiyonlara bölün: Patlıcanları dondurucuya koymadan önce porsiyonlara ayırmakta fayda var. Böylece patlıcanı dondurucudan çıkardığınızda sadece ihtiyacınız kadar kullanabilirsiniz.

6. Havayı çıkarın: Saklama kapları veya dondurucu torbaları kullanıyorsanız mümkün olduğu kadar fazla havayı çıkarın. Bu, patlıcanların dondurucuda saklanmasının kalitesini ve tazeliğini koruyacağı anlamına gelir.

7. Etiket ve tarih: Patlıcanı dondurucuda kızarttığınız tarih ve saati kaydetmeniz önemlidir. Bu size ne kadar sürede alabileceğiniz konusunda daha doğru bilgi verecektir.

8. Dondurulmuş halde çözdürme: Dondurucuda saklanan patlıcanları kullanıyorsanız, dondurucudan çıkarıp çözdürün. Patlıcanı bir gece önce buzdolabına koyarak yavaş yavaş çözdürebilirsiniz. Hızlı çözdürme patlıcanın dokusuna zarar verebilir.

Son Haberler