Kültür Bakanlığı KPSS'siz personel alımı yapacak! 14 ilde yaşayanlara duyuruldu

Kültür Bakanlığı KPSS'siz personel alımı yapacak! 14 ilde yaşayanlara duyuruldu
KPSS'siz bir işte çalışmak isteyenlere müjde! 450 sözleşmeli personel alımı KPSS'siz şekilde gerçekleştirilecek. Kültür Bakanlığı tarafından alımlar açıldı! İşte, şartlar ve detaylar…

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 450 sözleşmeli personel KPSS'siz şekilde alınacak. Bakanlıklarda işini kurmak isteyen vatandaşlar sevindi nokta söz konusu anlamı Türkiye'nin farklı illerinde yapılacak. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Mersin, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Sivas illerinde alımlar başladı. Yapılacak olan atamalar sanatsal faaliyetlerinin yanında projelerin daha geniş kitleye ulaştırılmasını sağlayacak.

450 KİŞİ KPSS’SİZ GİRECEK

Internet Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada alımın 657 sayılı devlet memurları kanununun 4 maddesinde B fıkrası çerçevesinde 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na dayanarak oluşturulacağı duyuruldu. Adaylar, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın ek 8. maddesi ile işlerine başlayabilirler.

Başvuru ardından alınacak olan 450 sözleşmeli personel sanatçıların ilgilendiği branşlarda değerlendirileceği gibi başvuru şartları ve alım süreci değerlendirme kriterleri çerçevesinde olup olmayacağı belirlenmedi. Alınan bilgiye göre yakın zamanda bakanlık tarafından bu konulara dair açıklık getirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş alımı başvurusunu yapacak olan vatandaşlar için bakanlık tarafından detaylı bilgilendirme yapılması gözlemleniyor.

işalım

Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde gerçekleştirilen bu alımda işe başlayacak sözleşmeli sanatçılar ilerleyen yıllarda, süreçlerde durumlarına, ihtiyaca ve başarısına, disiplinine, pozisyonuna, vize durumuna ve bakanlık tarafından ihtiyaç görülen kriterlere bağlı olarak değerlendirilecek. Söz konusu sözleşmede bu konular üzerinden değerlenecek ve imzalanacak nokta söz konusu durum sanatçıların iyi bir kariyer yapmasında önemli bir plan oluşturuyor.

GÜZEL SANATLARA ALIM VAR

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı çerçevesinde yapılacak olan 450 kişilik alım sanatsal faaliyetlerin yanında projelerin daha geniş gitmeleri yayılmasında bir ölçüt olacak. Projeleri ve kariyer planlamalarını katkı sağlayacak olan bu alım hem sanatçıları hem de sanatseverleri sevindirdi. İyi sanatçıların bakanlıkta çalışarak iyi yerlere gelmesini sağlayacak olan bu güzel haber heyecanla karşılandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başvuru şartları yakın bir zamanda paylaşılmasını bekliyor.

alım

ALIM KRİTERLERİ NELER OLACAK?

Peki alım kriterleri neler olacak? Dansçı fiziğine göre uygun bedensel uyum, görünüm ve estetiğe sahip olmak, ses duyma yeteneği belirttim bilgisi iyi bir halk dansları tekniği, hareket düzümlerini algılama, çabuk öğrenme ve uygulama becerisi ile estetik tavra sahip olmak, ilgili seyahat engeli bulunmamak, yurtiçinde ve yurt dışında çalıştığı kurumun kurumu sakinliğine uygun haline davranışlarda bulunma sorumluluğa taşımak halk danslarının getirdiği yüksek eforu gösterebilecek kadar iyi ve sağlıklı bir durumda olmak, orantının boy ve kilo ölçülerine sahip olmak, klasik Üslup ve tavırda icra kabiliyeti, dini ve ladini musiki form, repertuar bilgisi ve icra yeteneğine sahip olmak, ses duyma, ritim algılama ve entonasyon yeteneğine sahip olmak gibi kurallar var.

Son Haberler