Makineden çıkan bardaklardaki kireci söküp atıyor! Bu yöntemle buğulanmış bardaklara son

Makineden çıkan bardaklardaki kireci söküp atıyor! Bu yöntemle buğulanmış bardaklara son
Matlaşıp çizilen bardakları tekrar parlatmak için neler yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Günlük hayatımızda sık kullandığımız bardaklar, zaman içinde kireçlenme ve aşınma sonucu parlaklıklarını kaybedebiliyor. Bu bardakları çöpe atmak yerine, onlara eski canlı görünümlerini kazandırabileceğiniz pratik bir yöntem var.

Evde sık kullandığımız bardaklar zamanla kireçlenme ve aşınma sonucu mat görünüme bürünebilir. Bu bardakları çöpe atmak yerine, kolay ve ekonomik bir yöntemle eski parlaklıklarına kavuşturabilirsiniz. Uzmanlar, bardaklardaki mat görünümün iki temel sebebinin olduğunu belirtiyor. Birincisi, sert suyun içerdiği minerallerin bardak yüzeyinde birikmesi. İkincisi ise yıpranma sonucu oluşan küçük çizilme ve çentikler. 

çizilen bardaklar nasıl tekrar parlatılı

Bardaklarınızı sıcak suyla yıkayıp deterjanla temizledikten sonra, mikrofiber bezle kurulayın. Ardından beyaz sirke veya limon suyundan birkaç damla alıp bezle bardağı ovun. Kireç birikintileri bu sayede yavaş yavaş ayrılacaktır. Son olarak da kurulamak için kağıt havlu kullanın.

Bu basit adımlar sayesinde bardaklarınız yeni gibi parlayacak. Böylece çöpe atmak yerine yeniden kullanım imkanı bulacak. Ayrıca diğer ev eşyalarının da aynı yöntemle temizlenebileceğini unutmayın. Pratik ve ekonomik bir çözüm sunan bu yöntemi deneyin.

Son Haberler