Nohudu böyle haşlamak yemeği lokum gibi yapıyor! Aşçıların herkesten gizlediği 7 sır!

Nohudu böyle haşlamak yemeği lokum gibi yapıyor! Aşçıların herkesten gizlediği 7 sır!
Bu tarifle lokum gibi nohut yemeği yapabileceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Nohut yemeğinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız bu 7 adımı mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

NOHUT HAŞLAMANIN PÜF NOKTALARI

Nohut yemeği yapmaya başlamadan önce ilk olarak nohutlarınızı iyi şekilde temizlemeniz gerekiyor. Nohutların üstünde olan toz ve otlar pişirme süresini de lezzeti de etkiler. Bütün nohutları iyice temizledikten sonra yemeğinize başlayabilirsiniz. Nohutları bekletirken içine 1 tatlı kaşığı karbonat eklerseniz nohutlar daha hızlı pişer. Aynı zamanda pişirdiğiniz suyun içine de az miktarda karbonat eklemek yemeğin daha yumuşak olmasını sağlar. Karbonat sindirim sistemine de iyi gelir. Nohut içinde olan gaz, karbonat sayesinde açığa çıkar ve yemeğe karışmaz. Bu şekilde nohut yedikten sonra sindirim problemi de yaşamazsınız. Nohutu suyun içine koyduktan sonra suyun 2-3 parmak geçmesi de iyidir. Nohut ıslatırken soğuk su tercih etmeniz ve en az 2-3 saat bekletmeniz önerilir. Eğer vaktiniz varsa 1 gece bekletmek daha iyi olur. Lokum gibi yumuşak bir nohut yapmak istiyorsanız nohut haşladığınız tencereye birkaç damla limon suyu ekleyip pişirebilirsiniz. Limon suyu nohutun tadını da ikiye katlayacaktır. 

nohut haşlamanın püf noktaları

Eğer nohutlarınızı bekletecek vaktiniz yoksa düdüklü tencerede 25 dakika kadar haşladıktan sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz. Düdüklü tencerede haşladıktan sonra yemeğinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Nohutları haşlarken düdüklü tencere yerine normal tencere de tercih edilebilir ancak daha uzun sürede haşlanacaktır. Normal bir tencerede kısık ateşte 1 saat kadar haşladığınız nohutlar istediğiniz kıvama gelecektir. Nohutlarınızı düdüklü tencerede haşlarsanız yanma riskini de en aza indirirsiniz. Ancak her iki şekilde de kısık ateşte pişirmeniz gerekiyor. Humus, nohutlu salata, nohut yemeği, falafel gibi yemekler için iyi haşlanmış nohut gereklidir. Bunun için gerekli adımlar yukarıda sizinle paylaşıldı. Son olarak haşladığınız nohutları özellikle soğuk su ile iyice durulamanız gerekiyor. Bu işlemle birlikte haşlanan nohutun içinde oluşan köpükleri de temizlemiş olursunuz. Son olarak haşlanan nohutların kabuklarından ayrılması da daha kolay olur. Nohutların kabuklarını ayırmazsanız yemeğiniz daha uzun sürede pişecektir. Özellikle humus yapmak için kabuklarından ayrılması önemlidir. 

Son Haberler