Nohut yemeğini bir de bu tarifle yapın! Hem özlü oluyor hem de lezzeti arşa çıkıyor

Nohut yemeğini bir de bu tarifle yapın! Hem özlü oluyor hem de lezzeti arşa çıkıyor
Bu tarifle nohut yemeğinizin tadını iki katına çıkaracaksınız! Tüm detaylar haberimizde.

Daha lezzetli bir nohut yemeği yapmak istiyorsanız bu adımları uygulayın! Nohut yemeğinin ipuçları! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LEZZETLİ NOHUT YEMEĞİNİN PÜF NOKTALARI

Nohut yemeğinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız küçük bazı püf noktalar bulunuyor. İlk olarak nohutları iyice yıkamanız ve bir gece önceden suda bekletmeniz gerekiyor. Bu şekilde nohutlar daha iyi ve kolay pişer. Patatesler küçük küçük doğranır ve suda bekletilmez. Eğer patates suyu çekerse yemeğin kıvamını bozar. Tencerenin içine ilk olarak soğan, sarımsak, salça koyulur ve kavrulur. Daha sonra nohut, su, tuz ve baharatları eklenir. Nohutlar yumuşadıktan sonra patatesler eklenir ve pişmeye bırakılır. 

nohut yemeği yapmanın püf noktaları

Patatesler de yumuşadıktan sonra altını kapatabilirsiniz. Yemeğinizi servis yapmadan önce üstüne tereyağı ve kırmızı biber gezdirebilirsiniz. Etli nohut yemeği yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 600 gram nohut, 200 gram kuşbaşı et, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber. İlk olarak nohutlar bir gece önce suda bekletilir. Kuşbaşı et bir tencere içinde iyice haşlanır. Yağlar başka bir tencere içinde soğanlarla birlikte kavrulur. Salça eklenir ve iyice kavrulur. Daha sonra nohut ve haşlanan et tencereye eklenir ve üstünü geçene kadar su eklenir. İsteğe bağlı olarak haşladığınız et suyunu da ekleyebilirsiniz. 

Son Haberler