Ortaöğretim, ön lisans, lisans mezunu personel alımı başladı! Üstelik KPSS şartı da yok

Ortaöğretim, ön lisans, lisans mezunu personel alımı başladı! Üstelik KPSS şartı da yok
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada büyükelçilik personel alımı ilanı duyuruldu. Bu haberimizde Bakanlıkta koşulsuz KPSS sözleşmeli personel alımına ilişkin başvuru süreç ve koşullarını hazırladık.

T.C. Dışişleri Bakanlığı'ndan. Tel Aviv Büyükelçiliği Ulusal Anlaşma Katipliği Sınav duyurusu açıklandı. Tel Aviv Büyükelçiliğindeki dört boş 'Antlaşma Sekreter' pozisyonu için yapılacak olan söz konusu sınavla işe alınacak.

"Dışişleri Bakanlığı'na İstihdam "

Başvuru Şartları

TC vatandaşı olmak, sınav tarihinde en az 46 yaşında olmak, en az bir ortaokul veya dengi okul ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığınca bu okullara eşdeğerliği tanınan yabancı bir okuldan mezun olmak, Resmi haklardan mahrum olmamak, erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olması, her türlü iklim şartlarında çalışmasına engel bir durum bulunmadığı sağlık raporuyla belgelemek, yeterli düzeyde İbranice ve Türkçe bildiği hakkında rapor, (İngilizce tercih sebebidir) ve bilgisayar kullanma becerisine sahip olmak.

Dışişleri Bakanlığı personel alımı

Memur alımı başvuru evrakları nelerdir?

Özgeçmiş (CV), TC pasaportu sahibi adayın pasaport örneği ile işlenmiş sayfaları ve son 6 ayda çekilmiş bir adet renkli vesikalık fotoğrafı, kimlik belgesinin aslı (TC kimlik kartı), mezun olunan okuldan alınmış olan diplomanın aslı ya da onaylı sureti, erkekler için askerlikten kesin terhis belgesinin fotokopisi veya askerlik ile bağlı olmadığın gösteren belge gerekmektedir.

Sözleşmeli çalışanlar için işe alım süreci

Başvuruların 6 Ekim 2023 Cuma günü saat 10:00'da başladığı ve 23 Ekim 2023 Pazartesi günü tamamlanacağı bildirildi. Alımlar; Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesi, Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım sekmesinden ve e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi. Adayların sınava girebilmeleri için yukarıda belirtilmiş olan Kariyer Kapısı'ndan başvuru yapmaları ve tüm başvuru belgelerinin ise asıllarını ya da onaylı kopyalarını 31 Ekim Salı'ya kadar ilgili adrese teslim etmeleri gerekmektedir.

Son Haberler