Resimleri hemen kontrol edin! Ayak ve ayak parmaklarınız kökeninizi ortaya çıkarıyor
Ayak parmaklarınızın diziliş şekline göre beş farklı kökene ait olabilirsiniz. Peki siz bunları biliyor musunuz? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
AYAK ŞEKLİNE GÖRE KÖKENLER
Yunan, Roma, Kelt, Alman ve Mısır olarak kategorilendirilen ayak şekilleri vardır. Herkesin kendine özgü ayak şekillerine göre bu kökenlerden bir tanesini bulması mümkündür. Eğer ayak baş parmağınız diğer parmaklarınızdan daha uzunsa Mısır ayağına sahipsiniz demektir. Bu şekilde araştırarak atalarınızın Mısır'da yaşadığını bile bulabilirsiniz! Mısır ayak parmakları uzun bir ayak parmağı ve 45 derece açıyla küçülen diğer parmaklardan oluşur. Ayak baş parmağı en büyük parmaktır. Mısır ayakları genel olarak daha uzun ve daha dar olarak bilinir. Eğer ilk üç parmağınız birbirine eşitse, Romalısınız demektir. Romalar ayaklarını genel olarak Avrupa ve Kuzey Afrika fethi için kullandılar. Hatta ayağa göre bir uzunluk ölçüsü bile kullandılar.
Dünya nüfusunun dörtte birinin en büyük üç parmağın aynı ölçüde olması ve küçük olan ikisinin aşağı inmesiyle Romalı oldukları düşünülmektedir. Küçük parmak içe doğru kıvrılıp alçalabilir. Romalar yüksek kemerli ayaklara sahip olabilirler. Eğer ikinci ayak parmağı baş parmağından daha uzunsa Yunanlısınız demektir. Bu ayaklarda ikinci parmak baş parmaktan daha uzun olmaktadır ve Alev Ayağı ya da Ateş Ayağı olarak da anılır. Yunan ayaklarında ikinci ayak parmağı ayakkabı numarasını belirler. Eğer giydiğiniz ayakkabı çok darsa bu parmak yer kalmadığı için kendini katlayarak pençe parmak denen şekli alır ya da çekiç şeklini alabilir. Eğer ilk parmağınız büyük ama kısa ve ikinci ayak parmağınız kalan parmaklara göre daha büyükse Kelt ayağına sahipsiniz demektir. Bu ayak tipi en karmaşık ayak şeklidir. Son olarak ayak baş parmağı uzun ve diğer parmaklar eşit hizadaysa Almansınız demektir. Alman ayağında en büyük baş parmaktır ve kalan parmaklar birbiriyle eşit büyüklüktedir. Ayak parmakları genelde daha tıknaz ve daha geniştir.